Be om ny takst

Boligtaksten blir fort utdatert i dagens marked med fallende/ustabile priser.

I et marked som endrer seg raskt, blir boligtaksten fort utdatert. Foto: Colourbox.com
I et marked som endrer seg raskt, blir boligtaksten fort utdatert. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligmarkedet er inne i en nedadgående spiral, og mange sitter lenge med boligen uten å få solgt. Et fellestrekk med mange av de usolgte boligene, er at verdien er nedjustert i samsvar med det generelle prisfallet i markedet.

Les også: Markant fall i boligprisene

Les også: Vil øke boligens ligningsverdi, igjen

En av seks med foreldet takst

En av seks boliger som ble taksert i løpet av de siste tre månedene, hadde fra før av en verdivurdering som var under ett år gammel, viser en undersøkelse utført blant medlemmene i Norges TakseringsForbund (NTF).

– Det bekrefter at mange eiere har blitt sittende med boligen i lang tid etter at de først bestemte seg for å selge, sier administrerende direktør Arne M. Støbakk i NTF i en pressemelding.

- Samtidig viser undersøkelsen at selgerne jevnt over ber om ny takst når de har grunn til å tro at det har skjedd endringer, mener Støbakk.

– Den generelle regelen har vært at en verditakst ikke har gyldighet i mer enn seks måneder. I dagens marked bør ny takst innhentes raskere enn dette, mener Takseringsforbundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer