Bedre enn gamle-TVen?

Vi kommer ikke unna en TV-test uten å si noe om billedkvaliteten. I dette tilfellet sammenligner vi direkte med vår gamle CRT-TV.

Publisert
Sist oppdatert

La det være sagt med det samme. Denne TVen har fått ypperlige skussmål i flere tester, og er allerede blitt omtalt som et av de beste kjøpene i sin klasse. Vi skal derfor spare dere for de inngående analysene, men heller fokusere på et annet meget relevant aspekt for de fleste: Hvordan er kvaliteten i forhold til den gamle CRT-TVen?

En ting er at en flat-TV tar seg langt bedre ut i de fleste stuer, men bildekvaliteten bør ikke henge for mye etter.

Ved hjelp av en paraboltuner med to scart-utganger kunne vi betrakte et høykvalitets TV-bilde på Panasonic-TVen og vår gamle CRT samtidig. Sistnevnte er en 33" 100 Hz TV fra Loewe av ypperlig kvalitet. Vi satte begge skjermene i normalmodus, og ble overrasket over hvor like bildene var med tanke på fargemetning.

CRT best på kontrast

CRT-bildet opplevdes som en smule kjøligere, og etter hvert oppdaget vi at hvitt var hvitere på CRTen enn på plasmaen. Du ser det godt på bilder av snø - der er snøen helt tydelig gråere på plasmaen enn på CRTen. Om kvelden så vi også klart at sort var sortere på CRTen, og hadde totalt bedre kontrast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer