Bedre lyd til TV-en

Innebygd eller full surround? Det er alternativer mellom ytterpunktene.

TV-høyttalere blir gjerne for smått Foto: Brynjulf Blix
TV-høyttalere blir gjerne for smått Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye flate TV-er har bildekvalitet som strekker seg fra flott til fantastisk, stort sett avhengig av hvor mye penger du bruker. Du kan også betale mer - ofte mye mer - for lekkert design, minimal tykkelse og annet dilldall som ikke har noe å si for bildekvaliteten.

Men uansett hvor mye penger du bruker på TV-en, noe særlig bedre lyd får du ikke.

Jo tynnere og mer elegant selve apparatet er, jo mindre plass er det til høyttalere. For at det skal bli god lyd, inkludert bass, må det flyttes luft, og det er det ikke plass til i et slankt og elegant kabinett som bare så vidt er større og tykkere enn selve LCD/plasma-panelet.

For å kunne gjengi bass må man ha høyttalerflate og slaglengde i en fornuftig kombinasjon, og det er ikke plass til noen av delene på en moderne TV. Derfor sitter du igjen med en ganske pistrete lyd, som verken kler musikk, filmlyd eller tale.

Lyd som matcher bildet?

Behovet for god lyd vil variere, avhengig både av brukeren og av omstendighetene. Noen vil være fornøyd med å få på plass bassen, andre er ikke fornøyd før de sitter med en full Dolby Pro Logic IIz løsning som får små barn til å gråte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer