Behandling av tremøbler

Steller du pent med tremøblene dine, holder de i generasjoner. Slurver du med grunnarbeidet, er sjansen stor for at du må på'n igjen neste år.

Publisert
Sist oppdatert

Utgangspunkt

Hvordan du best behandler tremøblene dine, kommer an på hvilken type tre de er laget i, og hva de eventuelt er behandlet med. Her er råd og tips til hvordan du skal behandle møbler med:

MalingBeisOlje - for edeltre- og hva du bør gjøre med møbler i trykkimpregnert tre.

Maling

Har malingen begynt å skalle av? Er møblene ubehandlet kan du kutte ut punkt to og tre, eventuelt punkt én, dersom møblene er helt rene.

Gjør du grundig forarbeid, holder det stort sett å male møblene hvert annet til tredje år - litt avhengig av vær og klima - og hvor møblene står.

1: VaskVask bort skitt, og eventuelle soppangrep/jordslag med egnet vaskemiddel. Skyll godt med vann etterpå.

2: SkrapBruk en egnet malingsskrape og skrap av løs maling.

3: PussBruk slipepapir og puss over møblene slik at de får en jevn overflate, som malingen kan feste på. Pass på å børste vekk alt pussestøv før du grunner + maler.

4: Påfør grunningsoljeDet finnes en rekke produkter på markedet som gir ekstra beskyttelse til malte utemøbler, for eksempel ulike typer grunningsolje. Pass spesielt godt på endestykkene, der fukten har lettest for å trenge inn i treet. Pass også på at du påfører dette under beina på møblene, spesielt om de skal stå i gress, eller på en flate der vann lett samler seg, så unngår du råte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer