Bekreftet: 4K Blu-ray kommer

Og det er dagens gladnyhet for de som allerede har kjøpt, eller har tenkt til å kjøpe deg en 4K-TV. Men ikke gled deg for tidlig...

Den gode nyheten er at 4K-innhold endelig blir tilgjengelig på et fysisk medium.
Den gode nyheten er at 4K-innhold endelig blir tilgjengelig på et fysisk medium. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter litt for mange år med ørsmå forbedringer, er det igjen godt å være TV-nerd. Både OLED- og 4K-teknologien gir nemlig et så stort kvalitetsløft at det virkelig begynner å bli gøy å oppgradere utstyret sitt.

DinSide har allerede testet flere 4K-TV-er, og la det ikke være noen tvil: Dette er fire av de beste TV-ene som finnes på markedet akkurat nå.Men selv om TV-produsentene allerede har begynt å levere TV-er, har det vært en stor elefant i rommet som ingen har villet prate høyt om:

Det finnes jo knapt noe 4K-innhold å få tak i.

Ja, selv for oss TV-testere er det vanskelig å få tilgang til nok demonstrasjonsmateriale. At det irriterer oss kan vi leve med, men for kunder som allerede har betalt i dyre dommer for en 4K-TV er det selvsagt verre.

Det var derfor en god nyhet da Videomagasinet.no i går kunne fortelle at Blu-ray Disc Associaton endelig har bekreftet at 4K også vil komme på Blu-ray disc.

Dessverre bør du ikke glede deg for tidlig.

Tidligst neste høst

Ifølge Videomagasinet vil nemlig ikke arbeidet med en felles teknisk standard være klar før i slutten av 2014. De spår derfor en lansering tidligst før jul 2014, men at formatet først vil være tilgjengelig for kundene våren 2015.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer