Benkeplassen du bærer med deg

Fikk du ikke plass på benken i parken i går? Her er løsningen for neste godværsdag.

Det praktiske setet bærer du med deg, i hånden eller over skuldrene som her, og så henger du det opp, der du måtte ønske å sitte. Foto: Elisabeth Dalseg/produsenten
Det praktiske setet bærer du med deg, i hånden eller over skuldrene som her, og så henger du det opp, der du måtte ønske å sitte. Foto: Elisabeth Dalseg/produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Milano): Er det én ting vi har nok av i Norge er det plass. Likevel slåss vi så busten fyker når det kommer til de beste friområdene. Problemet med privatisering øker. Strand, hager, parker og grønne uterom gjerdes inn. Og skal du få plass på parkbenken i solen, må du stå opp med den. Solen altså.

Det er dette problemet det østerriske designfirmaet Undpartner(punkt)at vil til livs. For hvorfor skal det ikke være nok komfortable sitteplasser til alle i solen?

Ikkek ett fett hva du sitter på: Hva er dine hagemøbler laget av?

Ta tilbake byrommet

Det er der "Reconquer public space"-møblene - ta tilbake det offentlige rommet - kommer inn. Vi falt spesielt for setet du enkelt kan ta med deg rundt, som du kan feste hvor som helst, og få et sete der du vil. I tillegg er det ekstra sykkelseter, og bærbare lykter.

- Tanken er enkel: Du skal kunne sette deg ned akkurat der du vil, uten å måtte drasse rundt på tunge eller uhåndterlige møbler, sier Barbara Gollackner, en av de to designerne i Undpartner(punkt)at til DinSide.

Og med det praktiske setet har de tatt bærbar litt lenger: Du bærer det ikke rundt, du bærer det, slik du bærer et smykke eller et sjal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer