Bytte benkeplate på kjøkkenet

Benkeplaten du bør velge til kjøkkenet

Sjekk fordelene og ulempene ved hver type benkeplate.

HELTRE: Hvilken type benkeplate som tåler mest eller minst, kommer som regel an på type bruk. Les om fordelene og ulempene ved fire av dem. Foto: Sigdal.
HELTRE: Hvilken type benkeplate som tåler mest eller minst, kommer som regel an på type bruk. Les om fordelene og ulempene ved fire av dem. Foto: Sigdal. Vis mer
Publisert

Har kjøkkenbenken blitt såpass slitt at den burde blitt byttet ut? I så fall har du et hav av benkeplater å velge i mellom. Men det første spørsmålet da, er: Hvilken type skal du velge? Det andre spørsmålet blir: kan du gjøre det selv?

Ekspertene gir deg svarene.

Før du kjøper benkeplate

Når vi skal kjøpe ny benkeplate spiller det for mange av oss en stor rolle hva slags design den har.

Det mener Torben G. Bregendahl, servicesjef ved Nobia Denmark AS.

– Estetikk er typisk noe som er viktig for de aller fleste. Utover det, er det vel egentlig ikke noe riktig eller feil, for hver benkeplate har sine fordeler og ulemper, sier Bregendahl.

Men det er lurt å først se bort i fra selve utseendet på en benkeplate. Det du bør tenke over før du plukker ut en viss type design, er hvordan kjøkkenet ditt skal brukes.

Det råder Hanne Storsveen, product manager ved Sigdal.

– Hvem bruker kjøkkenet mest? Hvor mye vedlikehold kan du holde ut med? Blir det mye bruk? Lite bruk? Hard bruk? Er det for eksempel en utleieleilighet, bør man kanskje velge en plate som krever mindre vedlikehold og som tåler hard bruk. Mens man til sitt eget kjøkken fint kan velge noe som ikke tåler samme harde bruk, om man vet at det ikke er hard bruk, sier Storsveen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer