Beolab 90 endrer lyden etter hvor du sitter

Vi har hørt jubileumshøyttaleren til Bang & Olufsen.

«BARE» 660.000: Bang & Olufsens jubileumshøyttaler, Beolab 90, ser mer ut som en skulptur enn høyttaler, låter bra og har en prislapp som vil skremme bort de aller fleste av oss. Foto: BANG & OLUFSEN
«BARE» 660.000: Bang & Olufsens jubileumshøyttaler, Beolab 90, ser mer ut som en skulptur enn høyttaler, låter bra og har en prislapp som vil skremme bort de aller fleste av oss. Foto: BANG & OLUFSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bang & Olufsen er en sjelden fugl på hifi-messer. I år var de representert på High End-messa i München med det de selv mener er tidenes beste høyttaler: Jubileumsmodellen Beolab 90.

Det var riktignok i fjor at selskapet fylte 90 år. I oktober 1925 startet nemlig Peter Bang og Svend Olufsen opp radiofabrikken sin i Struer utenfor Holstebro på Jylland.

Fra 1970-tallet og framover bygde de seg opp som et kostbart kavalitetsmerke på lyd og bilde, med vekt på futuristisk (noen vil si tidløst) og nyskapende løsninger for fjernkontroll og multirom.

LES OGSÅ: Tre årslønner for å høre favorittlåten

Skaffet seg sin egen nisje

Men selv om butikkene i dag er fulle av flerromsløsninger og trådløse høyttalere som passer godt inn i selv det mest minimalistiske designerhjem, holder danskene stand.

De har rett og slett skaffet seg sin egen nisje av pengesterke, designbevisste kunder som vil ha topp kvalitet uten å forholde seg til ledninger, kompliserte oppsett og et utseende som passer bedre i en fabrikkhall enn i ei stue.

Det viser ikke minst den nye flaggskiphøyttaleren Beolab 90, som samler alle den teknologien ekspertisen i Struer har utviklet gjennom mange år både på lyd, teknologi og design.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer