Ber om ekstra boligtiltak

NBBL ber nå Stortinget sette inn ekstraordinære tiltak i boligsektoren.

Et av tiltakene NBBL vil ha støtte til er bygging av heis i boligblokker som går over fire etasjer. Foto: Colourbox.com
Et av tiltakene NBBL vil ha støtte til er bygging av heis i boligblokker som går over fire etasjer. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Situasjonen de siste ukene har aktualisert dette, sier ass. direktør i Norske Boligbyggelags Landsforbund, Tore Johannesen i en pressemelding.

Les også: Rød oktober, prisene falt med 4,2 prosent.

Norske Boligbyggelag (NBBL) vil foreslå en utvidelse av Husbankens låneramme fra 12 til 20 milliarder kroner i et møte med kommunalkomiteen på Stortinget tirsdag.

I tillegg vil de be om en "eldremilliard" og en "ungdomsmilliard" - det vil si økte tilskudd til omsorgsboliger og sykehjem for eldre og utleieboliger for unge.

- Regjeringens budsjettforslag er ikke godt nok tilpasset de vanskelige forhold vi nå har i boligsektoren. Det trengs en forbedring av forslaget, sier Johannesen.

Husbanken: Gir gunstige lån i trange tider

Johannesen viser til at en økning av Husbankens låneramme ikke koster det offentlige noe som helst. - Økningen på 8 milliarder bør derfor være uproblematisk, men trengs i den situasjonen landet er i nå, sier Johannesen.

NBBL mener tiden er inne til å gi ekstra stimulanser til investeringer i eksisterende boliger og boområder, ikke minst når det gjelder investeringer som skal gi bedre energiløsninger og bedre tilgjengelighet. Forbundet peker også på behov for å bygge heiser i fireetasjersblokker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer