Ber om ekstra boligtiltak

NBBL ber nå Stortinget sette inn ekstraordinære tiltak i boligsektoren.

Et av tiltakene NBBL vil ha støtte til er bygging av heis i boligblokker som går over fire etasjer. Foto: Colourbox.com
Et av tiltakene NBBL vil ha støtte til er bygging av heis i boligblokker som går over fire etasjer. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Situasjonen de siste ukene har aktualisert dette, sier ass. direktør i Norske Boligbyggelags Landsforbund, Tore Johannesen i en pressemelding.

Les også: Rød oktober, prisene falt med 4,2 prosent.

Norske Boligbyggelag (NBBL) vil foreslå en utvidelse av Husbankens låneramme fra 12 til 20 milliarder kroner i et møte med kommunalkomiteen på Stortinget tirsdag.

I tillegg vil de be om en "eldremilliard" og en "ungdomsmilliard" - det vil si økte tilskudd til omsorgsboliger og sykehjem for eldre og utleieboliger for unge.

- Regjeringens budsjettforslag er ikke godt nok tilpasset de vanskelige forhold vi nå har i boligsektoren. Det trengs en forbedring av forslaget, sier Johannesen.

Husbanken: Gir gunstige lån i trange tider

Johannesen viser til at en økning av Husbankens låneramme ikke koster det offentlige noe som helst. - Økningen på 8 milliarder bør derfor være uproblematisk, men trengs i den situasjonen landet er i nå, sier Johannesen.

NBBL mener tiden er inne til å gi ekstra stimulanser til investeringer i eksisterende boliger og boområder, ikke minst når det gjelder investeringer som skal gi bedre energiløsninger og bedre tilgjengelighet. Forbundet peker også på behov for å bygge heiser i fireetasjersblokker.

- Stimulanser i boligsektoren gjennom Husbanken er midt i blinken akkurat nå. Det faktum at lange renter i Hus­banken vil bli på ca. 4,6 % fra nyttår, gjør sitt til at bankens lånetilbud kan gi meget god effekt, sier Tore Johannesen.

Hvilken bank gir det mest gunstige boliglånet?

Pristliste: 1 million

Prisliste: 2 millioner


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer