Ber om «strømstøtte» til julepynt

Lee Jenkins (27) har brukt 17 år på å få det perfekte julehuset. Nå har han ikke råd til å bruke det.

JULEENTUSIASTER: Wayne og sønnen Lee Jenkins har pyntet huset sitt til jul i 17 år. Nå trenger de økonomisk hjelp for å fortsette tradisjonen. Foto: Jam Press
JULEENTUSIASTER: Wayne og sønnen Lee Jenkins har pyntet huset sitt til jul i 17 år. Nå trenger de økonomisk hjelp for å fortsette tradisjonen. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste 17 åra har briten Lee Jenkins (27) og faren Wayne gitt nabolaget julestemning med julelys og -dekorasjoner fra 1. desember til 1. januar.

I tillegg til de mange lyslenkene, består oppsettet av svære, oppblåsbare snømenn, en snømaskin og selvfølgelig julenissen.

- Det er så mange som går nedover gata, noen parkerer til og med utenfor, for å ta bilder. Og de gjør det med et smil om munnen, sier Jenkins til nyhetsbyrået Jam Press.

- Det er den største grunnen til at vi gjør dette. Reaksjonene vi får er overveldende, legger han til.

JULEHUS: Slik ser det ut når Lee og Wayne har pyntet huset sitt til jul. Foto: Jam Press
JULEHUS: Slik ser det ut når Lee og Wayne har pyntet huset sitt til jul. Foto: Jam Press Vis mer

Ber om «strømstøtte»

I år gjør økte strømkostnader det vanskelig å opprettholde tradisjonen.

- Med de økte kostnadene, som alle husholdninger rammes av denne vinteren, blir det vanskelig å fortsette, sier Jenkins, som til daglig jobber på havneparkeringen i Southampton.

Han har derfor opprettet en innsamling på GoFundMe, og håper at lokalsamfunnet vil gå sammen og støtte oppunder prosjektet.

- Jeg ville undersøke om folk var villige til å hjelpe oss med julelysene, da de betyr enormt mye for faren min og meg, sier han videre.

Ifølge 27-åringen, vil utgiftene øke med omlag 30 prosent i år, sammenlignet med i fjor. Han opplyser om at han i år har lagt til enda flere lys i samlingen, i håp om at han kan glede nabolaget i en tung tid.

GLADE JUL: Det er ikke vanskelig å se at Lee Jenkins elsker jul. Foto: Jam Press
GLADE JUL: Det er ikke vanskelig å se at Lee Jenkins elsker jul. Foto: Jam Press Vis mer

- Overveldet over responsen

Som i mange andre land i Europa, har levekostnadene økt kraftig det siste året.

- På tross av krisen rundt økte levekostnader som vi alle står overfor, er det viktig at vi fortsatt feirer jul, konstaterer 27-åringen.

Til nå har de klart å samle inn 200 britiske pund, som tilsvarer om lag 2400 norske kroner. Naboene har i tillegg gitt personlig uttrykk for at de håper julelysene kommer på også i år.

- Jeg er overveldet over responsen, og jeg er svært takknemlig for alle donasjoner, sier han.

EKSTREMT. Det er alltid noen som tar pynting til jul litt mer seriøst enn andre. Blant dem Cindey Massey fra Ontario i USA. Video: Newsflare.com/ItsGoneViral - Klipp: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer