Best mulig soverom i sommer

Lyse netter og varme kan gjøre det vanskelig å sove.

Vanskelig å sove? Det finnes smarte grep du kan ta på soverommet. Et av de enkleste er å bytte til tynnere dyne! Foto: Alloverpress
Vanskelig å sove? Det finnes smarte grep du kan ta på soverommet. Et av de enkleste er å bytte til tynnere dyne! Foto: Alloverpress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vel kjent for de fleste at temperaturen påvirker nattesøvnen. Når nettene er hete og lyse, sover de fleste dårligere. Heldigvis finnes både trøst og råd.

– Om sommeren er det mye lys. Lys gir energi, og mange sier de trenger mindre søvn for å føle seg uthvilte, sa søvnekspert Bjørn Bjorvatn, professor ved Universitetet i Bergen og senterleder ved Nasjonalt kompetansesenter for søvnsykdommer til DinSide i fjor.

Blir det likevel for lite er det grep du kan gjøre for å sove bedre. Her er noen råd for å gjøre soverommet mest mulig søvnvennlig, spesielt sommerstid.

Soverommet

Optimal temperatur på soverommet ligger ifølge de fleste eksperter mellom 15-16 og 19-20 grader Celsius.

Den perfekte temperaturen på soverommet?

Du kan gjerne lufte gjennom dagen for å holde temperaturen nede. Hjelper ikke det, kan du flytte midlertidig til et kaldere rom i boligen om mulig om du skulle oppleve en og annen tropenatt. Er ikke dette mulig, kan du ha nytte av vifte eller klimaanlegg. Varmepumpen vil for eksempel også kunne brukes til å kjøle ned rommet. Problemet med disse er at de kan skape støy, som for enkelte vil kunne irritere nattesøvnen i samme grad som varme. Her må du rett og slett prøve hva som passer best for deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer