Best og verst i test

Det hjelper ikke alltid å gå etter merket. Bosch og Siemens ble både best - og nest dårligst i Forbrukerrådets test av kombiskap.

Forbrukerrapportens test av kombiskap viser at du ikke bør stole blindt på merkevaren, men også se på modellen. Foto: iStockphoto.com
Forbrukerrapportens test av kombiskap viser at du ikke bør stole blindt på merkevaren, men også se på modellen. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å huske merkenavn som skårer høyt i testresultater når du er i butikken og skal handle hvitevarer og annen hjemmeelektronikk. Vi trekker frem fra fjernarkivet at Miele lager bra støvsugere, Asko har gode, stillegående oppvaskmaskiner, og Moccamaster stort sett er suveren i alle tester av kaffetraktere.

Men det er ikke alltid det hjelper kun å huske hvilken produsent som er bra. I Forbrukerrapportens siste test av kombiskap skiller to merker seg ut både positivt og negativt, og blir både best og nest dårligst i test: Bosch og Siemens. Og jommen havnet ikke skap fra disse merkene midt på treet i testen også. Merk at Bosch og Siemens' skap er identiske, kun med ulikt merkenavn, og litt avvik i måten modellnavnet skrives på, men begge er tatt med i testen.

- Hvis man planlegger å kjøpe ett av disse merkene, kan det være lurt å sjekke hvilke modeller som oppnår god og hvilke som oppnår middels karakter, er rådet fra Forbrukerrådet.

Det samme gjelder egentlig uansett hvilket skap du velger. Noter ned modellnummeret, så vet du at du får det skapet du vil ha.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.