Best og verst i test

Det hjelper ikke alltid å gå etter merket. Bosch og Siemens ble både best - og nest dårligst i Forbrukerrådets test av kombiskap.

Forbrukerrapportens test av kombiskap viser at du ikke bør stole blindt på merkevaren, men også se på modellen. Foto: iStockphoto.com
Forbrukerrapportens test av kombiskap viser at du ikke bør stole blindt på merkevaren, men også se på modellen. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å huske merkenavn som skårer høyt i testresultater når du er i butikken og skal handle hvitevarer og annen hjemmeelektronikk. Vi trekker frem fra fjernarkivet at Miele lager bra støvsugere, Asko har gode, stillegående oppvaskmaskiner, og Moccamaster stort sett er suveren i alle tester av kaffetraktere.

Men det er ikke alltid det hjelper kun å huske hvilken produsent som er bra. I Forbrukerrapportens siste test av kombiskap skiller to merker seg ut både positivt og negativt, og blir både best og nest dårligst i test: Bosch og Siemens. Og jommen havnet ikke skap fra disse merkene midt på treet i testen også. Merk at Bosch og Siemens' skap er identiske, kun med ulikt merkenavn, og litt avvik i måten modellnavnet skrives på, men begge er tatt med i testen.

- Hvis man planlegger å kjøpe ett av disse merkene, kan det være lurt å sjekke hvilke modeller som oppnår god og hvilke som oppnår middels karakter, er rådet fra Forbrukerrådet.

Det samme gjelder egentlig uansett hvilket skap du velger. Noter ned modellnummeret, så vet du at du får det skapet du vil ha.

Test av kombiskap (For alle testresultatene, se Forbrukerportalen.no)
MerkeModellCirkaprisTotalvurdering, av 100
SiemensKG 36 NA 13*7.00078
BoschKG36NA13*7.00078
MieleKFN 12923 SD11.00074
SiemensLG 39 NA 93**9.50073
BoschLG39NA93**9.50073
GorenjeRF2382NFW6.50072
AskoRF2382NFW8.30065
BlombergKNM16505.40061
LGGC-B399BVQW6.00057
SiemensKGV 36 X27***7.30055
BoschKGV36X27***7.30055
* Samme modell. ** Samme modell. *** Samme modell. Kilde: Forbrukerrådet / International Consumer Research & Testing


Forbrukerrådet har testet kombiskap flere ganger tidligere, og her kan du se hvilke skap som vant forrige test

Varierende resultat

Testens vinner fikk toppscore på innfrysningskapasitet og 4,5 av 5 mulige på kjølekapasitet.  Foto: Produsenten
Testens vinner fikk toppscore på innfrysningskapasitet og 4,5 av 5 mulige på kjølekapasitet. Foto: Produsenten Vis mer


Flere av skapene skuffer på et av de viktigste områdene, nemlig hvor god nedkjøling eller innfrysningsevne de har. Ideell kjøleskapstemperatur er tre grader, mens fryseren bør holde -18. Testen undersøkte hvor raskt matvarer nådde gitte temperaturer, uten at temperaturen steg på varer som allerede var i skapet.

LG GC-B399BVQW, Bosch KGV 36 X27, Siemens KG36VX27 og Whirlpool ARC 5554/2 oppnådde alle dårlig karakter på innfrysingskapasitet.

Dette ble testet

Forbrukerrådet har undersøkt kombiskapenes evne til å holde temperaturen ved et uforutsett strømbrudd, isolasjonsevne, om det har god brukervennlighet, avriming, temperaturstabilitet, innfrysings- og kjølekapasitet, energiforbruk, støy og vibrasjoner, samt hvor godt hyllene tåler en støyt.

Temperaturstabiliteten i kjøl og frys anses som svært viktig. Hvis skapene scorer dårlig på disse punktene, virker det begrensende på totalkarakteren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer