Beste steder for boliginvestering

Dette er stedene i Norge hvor boligprisene vil øke mest i årene som kommer.

Hvor i Norge bør du investere i bolig, sett i et fem til ti års perspektiv? Foto: Colourbox.com.
Hvor i Norge bør du investere i bolig, sett i et fem til ti års perspektiv? Foto: Colourbox.com. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Sett i et ti års perspektiv vil nok noen områder ha en bedre prisutvikling enn andre.Odd Nymark, administrerende direktør for Eiendomsmegling1 i Oslo og Akershus.


Å investere i bolig er gjerne et langsiktig prosjekt. Er man ute etter en ren økonomisk gevinst, er det derfor lurt å kjøpe på stedene hvor boligprisene sannsynligvis vil øke mest i årene som kommer.


Forbrukerrådet kåret nylig Eiendomsmegler1 til Norges beste megler. DinSide har kontaktet avdelingene til Eiendomsmegler1 rundt om i landet, for å få vite hvor de lokale ekspertene tror boligprisene i sitt område vil stige mest de neste fem til ti årene.

Generelle råd

Dette er ekspertenes tips til langsiktig boliginvestering, som gjelder for hele landet:

- Finn ut hva som vil skje i nærområdet hvor du vurderer å investere i bolig. Er det for eksempel planlagt store utbygginer de nærmeste årene? Og hvilke konsekvenser vil det eventuelt kunne få for din boliginvestering? Økt tilflytning og etterspørsel kan føre til at boligen stiger i verdi, men dersom en eventuell utbygging vil ta bort boligens utsikt, kan verdien synke.

- I de største byene er boligprisene allerede svært høye i sentrum. Derfor vil trolig boliger som ligger like utenfor byene få størst prisvekst de neste årene. Stadig flere ønsker å bo litt landlig, rundt fire til seks kilometer fra byene.

- Kystlinjen blir ikke lengre, og strengere regler for bygging i strandsonen gjør at kysteiendommer bare vil bli mer og mer attraktive fremover.

- På fjellet er det mer plass å ta av, og mye tyder på at prisveksten på hytter i fjellet har nådd en foreløpig topp.

- Boliger med spesielt fin utsikt, eller en annen unik beliggenhet, vil alltid ha gode muligheter for stor prisvekst.

- Boliger i utkantstrøk er ikke spesielt gode kjøp for investeringer, og vil heller ikke bli det i løpet av de neste ti årene. Det forventes at fraflytningen fra bygd til by bare vil fortsette å øke.

Kilde: Eiendomsmegler1

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer