Betaler du for mye for varmen?

I snitt går 40 prosent av strømforbruket vårt til oppvarming. Betaler du mer enn du må?

I vinterhalvåret bruker de fleste langt mer strøm enn vanlig, og det er spesielt viktig å ha en god avtale.  Foto: Colourbox.com
I vinterhalvåret bruker de fleste langt mer strøm enn vanlig, og det er spesielt viktig å ha en god avtale. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kulde eller ikke kulde - i vinterhalvåret bruker vi langt mer strøm enn i den lyse årstiden. Mest bruker dem som bruker strøm til oppvarming, men også de som har valgt alternative oppvarmingskilder, vil merke at strømforbruket øker fordi vi blant annet bruker flere lyskilder.

Hvor mye du betaler for strømmen du bruker, er til en viss grad opp til deg. Du kan selvfølgelig ikke sette prisen selv - men det er mye å spare på å bytte fra dyreste til billigste strømleverandør. Under kan du se en oversikt over de billigste og dyreste leverandørene av ulike strømprisavtaler. Vi har her bare tatt med landsdekkende leverandører. Enkelte lokale kraftselskap kan tilby langt billigere strøm, men dette gjelder kun et begrenset antall husstander.

Hvilken strømleverandør lønner seg for deg? Finn ut med vår strømkalkulator

Spotpris, variabel pris eller fastpris?

Når du skal ta stilling til hvilken strømleverandør som lønner seg, må du også bestemme deg for hvilken betalingsmodell du vil velge. De fleste strømleverandører lar deg velge mellom tre ulike typer avtaler: Spotpris, variabel pris eller fastpris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer