Betaler du for mye?

Disse er billigst på strøm - akkurat nå.

Ser det slik ut hjemme hos deg også? Vi får stadig flere apprater som trekker strøm, så det er ingen grunn til å vente med å finne billigste strømleverandør.  Foto: Colourbox.com
Ser det slik ut hjemme hos deg også? Vi får stadig flere apprater som trekker strøm, så det er ingen grunn til å vente med å finne billigste strømleverandør. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er godt inne i den kalde og mørke årstiden, og strømforbruket øker for de fleste. I tillegg til at mange bruker strøm til oppvarming, er dagene kortere, og behovet for lys øker.

Hvor mye du betaler for strømmen du bruker, er til en viss grad opp til deg. Du kan selvfølgelig ikke sette prisen selv - men det er mye å spare på å bytte fra dyreste til billigste strømleverandør. Under kan du se en oversikt over de billigste og dyreste leverandørene av ulike strømprisavtaler. Vi har her bare tatt med landsdekkende leverandører. Enkelte lokale kraftselskap kan tilby langt billigere strøm, men dette gjelder kun et begrenset antall husstander.

Hvilken strømleverandør lønner seg for deg? Finn ut med vår strømkalkulator

Som lynrask flytende rente

Spotprisavtaler, også ofte kalt også kalt markedsprisavtaler, sammenlignes gjerne med lånemarkedets tilbud om flytende rente, men dette vil nok være mer dekkende for variable strømpriser. Reaksjonene er mye raskere, og spotprisene endres fra dag til dag.

Historisk sett har spotprisavtaler vist seg å gi billigst strøm, men i perioder med ekstreme svingninger er det her man merker de største endringene. Velger du en slik avtale, er sannsynligheten stor for at du totalt sett vil tjene på det, men du må være rustet til å kunne takle store svingninger i strømprisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer