Betaler du skatt for disse?

Sjekk hva som utgjør grunnlaget for eiendomsskatten din.

Betaler du skatt for disse?
Publisert
Sist oppdatert

Har du fylt hagen din med hundehus, dukkehus, drivhus og uthus, bør du lese papirene fra skattemyndighetene nøye. Kommunen kan nemlig finne på å legge til disse byggverkene i beregningsgrunnlaget for eiendomsskatt.

Hundehus verdt 25.000 kroner

Jan Ruste i Sel kommune fortalte forrige uke til Gudbrandsdølen Dagningens nettavis at han har blitt skattlagt ut fra et beregningsgrunnlag der fem uthus er med i tillegg til bolighuset. Disse fem uthusene er et uthus, et hundehus, et drivhus av glass, en dokkestue og en garasje, som hver har fått takstverdi på 25.000 kroner!

Dessuten oppgir kommunen i takstgrunnlaget at huset er bygget i 2001, mens det faktisk er fra 1960, med påbygg fra 2001.

Ruste klager nå til kommunen, som i en kommentar til gd.no sier at drivhus er regnet som takstobjekter, selv om ikke små hobbydrivhus skal være med i taksten.

Les også: Tjen på at boligen har falt i verdi

Mange feil

- Vi har fått flere henvendelser om feil i kommunenes takseringsmateriale, sier Dag Refling, utredningssjef i Huseiernes Landsforbund til medlemsmagasinet hus&bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer