Betaler gjerne tre årslønner for et stereoanlegg

I München finner du ikke billige Bluetooth-høyttalere.

DYR MUSIKKGLEDE: Disse høyttalerne fra tyske Elac har en prislapp på 60.000 euro, om lag 560.000 kroner. Og så trenger du endel utstyr til store lapper i tillegg... Foto: TORE NESET
DYR MUSIKKGLEDE: Disse høyttalerne fra tyske Elac har en prislapp på 60.000 euro, om lag 560.000 kroner. Og så trenger du endel utstyr til store lapper i tillegg... Foto: TORE NESET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk flest forstår det ikke. Men det finnes altså de som bruker like mange penger på å gjengi musikk i stua som andre ville brukt på en bil. I noen tilfeller nærmer vi oss huspriser også.

Beveger du deg en dag på High End-messen for lydutstyr i München, får du inntrykk av alt verden rundt deg oversvømmes av folk med mer penger enn vett.

LES OGSÅ: Du kan sitte på en gullgruve

Går på dynga i norske hjem

Her finnes ledningstumper til mange tusen. Euro, ikke kroner. Det finnes høyttalere som rager flere hoder over en gjennomsnittstysker, og som koster mer enn en norsk direktørlønn.

Og ikke minst finnes det CD-spillere, en gjenstand mange norske husstander forlengst har kastet ut sammen med kassettspillere og minidisc-spillere.

CD-spillerne koster nå titusener av kroner. Mange ligger til og med over hundretusenkronersmerket.

Og platene følger etter. Mens mange nordmenn i våroppryddingen kaster eller gir bort samlingen til nærmeste loppemarked, selges rock-klassikere med Rolling Stones og The Who til over 350 kroner CD-en her i München.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer