Betydelig lavere strømpris i år enn i fjor

Strømprisen i årets tredje kvartal lå i snitt på 42,5 øre per kilowattime. Det er en nedgang på 23 prosent fra samme periode i fjor, da prisen lå veldig høyt.

BILLIGERE STRØM: Strømprisen i årets tredje kvartal var mye billigere enn i samme periode i fjor. Husholdninger med eldre fastpriskontrakter hadde kontraktstypen med lavest pris. Foto: NTB scanpix
BILLIGERE STRØM: Strømprisen i årets tredje kvartal var mye billigere enn i samme periode i fjor. Husholdninger med eldre fastpriskontrakter hadde kontraktstypen med lavest pris. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisen som oversikten til Statistisk sentralbyrå (SSB) er basert på, omfatter ikke avgifter eller nettleie.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) trekker fram lavere brenselspriser og høyere magasinfylling som bakgrunn for at prisene ikke nådde det nivået de lå på i fjor.

Den totale strømprisen for husholdninger, medregnet avgifter og nettleie, var i gjennomsnitt 108,8 øre per kilowattime (kWh) i årets tredje kvartal 2019. Dette er en nedgang på 12 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Av den totale strømprisen utgjorde kraftprisen 39 prosent, nettleien 28 prosent og avgiftene på elektrisk kraft de resterende 33 prosentene.

Du kan lese mer om hva du egentlig betaler for og hva de ulike punktene på strømregninga betyr, i denne artikkelen på Dinside.

Billigste avtaletype

Ifølge SSB, var det husholdninger med kontrakter med variabel pris som hadde den dyreste kontraktstypen i 3. kvartal 2019, med en gjennomsnittlig strømpris på 48,5 øre/kWh, eksklusive avgifter og nettleie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer