Beyerdynamic DT 990 Premium

Hifi-versjonen av en gammel klassiker viser at de eldste ikke akkurat er tunghørte i hodetelefon-bransjen. Dette låter bra.

Beyerdynamic DT 990 Premium
Publisert
Sist oppdatert

Flere av hodetelefonene du finner på markedet i dag er videreutvikling av modeller som har vært på markedet nesten helt siden Edison fant opp platespilleren. Ok, det er en liten overdrivelse, men den første modellen av DT 990 fra Beyerdynamic ble lansert så langt tilbake som i 1985, eller altså for 25 år siden!

Komforten er fabelaktig, noe vi først og fremst kan takke de myke velurputene for (som noen av dere kanskje kjenner fra DT 770 Pro). De kjæler med ørene som en kattunge som har krøpet opp på puta di mens du sover. Klokkene klemmer heller ikke spesielt hardt rundt ørene, selv om de ikke er like forsiktige som for eksempel Denon AH-D2000.

Veldig bra lyd

DT 990 låter også bra - veldig bra. Hvis en kan tenke seg en mellomting mellom Sennheiser HD-650 og Denon-klokkene vi allerede har nevnt, er disse hodetelefonene den mellomtingen.

Der Denon er tung i bunnen (på en god måte) og ganske skarp i både mellomtonen og diskanten, og der HD-650 er beskjeden nesten gjennom hele frekvensregisteret (på en god måte), er DT-990 litt mer basstung enn sistnevnte uten å bli like dyp som førstnevnte, samtidig som Beyerdynamic fortsatt er hissig i diskanten og tydelig og presis i mellomtonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.