Bildekvalitet: HDMI & D-VHS

Med HDMI skal du få ukomprimert digital overføring av lyd og bildesignaler. For å se om dette ga bedre resultater, fikk vi også låne en DVD-spiller med HDMI-utgang. Best var likevel D-VHS.

Publisert
Sist oppdatert

Husk at jo større TV-skjermen er, jo tydeligere blir det hvis kvaliteten på bildesignalene er dårlige. Vittige tunger kaller det ”shit in – shit out”, og for deg som ikke har digitale TV-signaler kan resultatet fort bli irriterende dårlige bilder.

Dette legger du også merke til på denne TVen.

Vår oppfatning er likevel at denne TVen ikke er fullt så kresen på bildesignalene som for eksempel Hitachis 42-tommer. Generelt sier vi oss derfor fornøyd med TV-bildene.

Pioneer skryter for øvrig av at TVen skal ha hele 1 milliard farger, hvorav 1024 er gråtoner. Vi har selvsagt ikke telt etter, men konstaterer bare at vi nyter fargeopplevelsen.

Gullkorn 1: HDMI

Som nevnt lånte vi en DVD-spiller fra Pioneer, i tillegg prøvde oss fram med to PAL-progressive DVD-spillere fra henholdvis Cambridge og Philips, og koblet til via komponentinngangene. Selv om vi ikke ennå ikke hadde benyttet noen av TVens innstillingsmuligheter syntes vi bildet var bra.

Merk for øvrig at TVens medieboks uansett gjør om signalene fra DVD-spilleren til et progressivt bilde tilpasset skjermens oppløsning. I følge Pioneer selv betyr det at hver pixel tegnes etter at de 84 nærliggende pixler er undersøkt. Ut fra det regnes det så ut hva som skal vises. Resultatet er at bildet ser jevnt og skarpt ut – også når du finstuderer detaljene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer