Bildekvalitet

Pressevisningen viste oss at TVen gjør jobben ved HD-signaler. Men hva med TV og DVD?

Publisert
Sist oppdatert

Utgangspunktet er enkelt: Jo større skjerm du har, jo tydeligere blir det hvis kvaliteten på bildesignalene er dårlige. Selv ved analoge TV-signaler klarer imidertid denne modellen å gi greie bilder, noe som er en stor forbedring fra forrige generasjon plasma-TVer. Som vanlig blir det likevel enda bedre når signalene kommer via vår kabelTV-tuner fra Force.

Vi noterer videre at TVen heller ikke sliter med hakking i bildet. Det er først ved svært raske bevegelser og panoreringer i bildet at dette blir synlig, og da er det heller ikke lett å vite om problemet skyldes TVen eller kabelselskapenes overføring.

På dette punktet imponerer altså den nye Hitachien.

Behagelig bilde

Hitachi skryter av 68 millioner farger, men oppgir ikke mer enn 1000:1 i kontrast. På forhånd var vi derfor spent på om dette skulle resultere i et relativt blast sortnivå. Nok en gang fikk vi imidlertid bevist at man ikke skal la seg blende av spesifikasjoner alene.

Plassert side om side med Panasonics nye TH-42PA50, som lokker med hele 4000:1 i kontrast, gjorde nemlig Hitachien en god figur. Hitachien har forøvrig flere sortnivåmoduser, så her er det fullt mulig å finne den innstillingen du liker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.