Bildekvalitet

Vi fryktet at Medion-plasmaen skulle falle helt igjennom på bildefronten. Det gjør den ikke, men den har likevel en del svakheter.

Publisert
Sist oppdatert

Det store plusset med Medion er at den ikke er like kresen på kvaliteten på bildesignalene som for eksempel de nye 42-tommerne fra LG og Samsung. For deg som ikke har et digitalt kabel- eller parabol- anlegg er dette en fordel.

Førsteinntrykket når vi slo på TVen midt i nyhetene var derfor bra.

Skjermen er imidlertid ikke like god til å fange opp fargenyanser. Med TVens fabrikkinnstillinger er fargene for eksempel litt blasse, noe som blir spesielt tydelig på hudtoner. Man kan selvsagt endre disse manuelt, men helt perfekt blir det ikke. Også detaljnivået kunne vært bedre, spesielt i mørke partier.

Har du kun denne skjermen i stua tror vi likevel at dette er noe som få vil irritere seg over. Plassert ved siden av LGen var imidlertid forskjellene tydelige. Skjermen henger heller ikke like godt med når du ser på bilder med raske bevegelser. Dette vil du også legge merke til på TV-programmer med rullende tekst fra side til side på skjermen, her ser man at teksten kommer hoppende bortover.

DVI-inngang

Medion har utstyrt TVen med to scartkontakter, S-VHS og DVI-inngang. Våre testfilmer ble i all hovedsak avspilt via scart, men vi brukte også DVI-kabelen via PCen. Vi savner imidlertid komponentinngang for alle som sitter på progressive DVD-spillere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer