Billedkvalitet og responstid

Dårlig sort- og detaljnivå, samt hakking i bildet ved raske bevegelser er irriterende.

Publisert
Sist oppdatert

Jo større TV-skjerm, jo enklere blir det å avsløre svakheter i billedkvaliteten. Generelt anbefaler vi derfor alle flatTV-eiere å få TV-signalene via en digital tuner. Spesielt når det gjelder hakking i bildet, vil forbedringen her være merkbar.

Forskjeller LCD og plasma

Etterslep: Selv med en digital TV-tuner kan du oppleve hakking i bildet på de heftigste actionscenene. Også når det gjelder responstiden har plasmaTVene en fordel. I følge en artikkel på Hifiklubben.no er det ikke uvanlig med en responstid (etterglød i pikslene) rundt 1,5 mikrosekunder på plasma-TVer. Til sammenligning har gode LCD-TVer normalt en responstid på 12 millisekunder. De billigste LCD-TVene kan ha så mye som opp mot 30 millisekunder, og dette vil gi hakkete bilder og sløreeffekter ved raske bevegelser.

Vi er enig i dette utgangspunktet, men vår erfaring tilsier at også de billigste plasmamodellene sliter med dette problemet.

Kontrastnivå: På plasma-TVer er det ikke uvanlig med et kontrastforhold på 3000:1, Panasonic oppgir faktisk 4000:1 på enkelte modeller. På LCD-TVer er det imidlertid ikke uvanlig med et kontrastnivå på rundt 500:1.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer