Billig å bygge nå

Husleverandører og byggmestere anbefaler at du bygger nå.

Publisert
Sist oppdatert

– Vårt inntrykk er at folk som har gått med tanker om å bygge ser gode muligheter mens tidene ellers er dårlige. Det vil bli vesentlig dyrere å bygge om et år eller to, kanskje opp mot 20 prosent. Derfor anbefaler vi folk å gå i gang nå hvis de går med planer om å bygge, sier kjedeleder Raymond Myrland i Mesterhus, i en melding fra det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Se også: Her er årets nye ferdighus

Billigere trelast

Prisen på byggevarer som trelast og armeringsstål, har falt det siste året, viser tall fra SSB.

– Prisene vil trolig gå ytterligere noe ned i 2009. Samtidig har bedriftene som tilbyr byggtjenester slanket organisasjonene og kuttet kostnader, sier daglig leder Frank Ivar Andersen i Norges Byggmesterforbund.

Det vil komme husbyggerne til gode, mener han.

Tall fra SSB viser at byggekostnadene for eneboliger steg med 0,5 prosent fra september til oktober i år, mens materialkostnadene steg med 0,8 prosent.

Les også: Her får du gunstige lån

Flere hender ledig

Også de praktiske sidene ved byggeprosjektet taler for å sette i gang nå, mener administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening til Newswire.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer