Billig å kjøpe bondegård

Er drømmen åpne åkrer hvor barna kan få leke fritt? Kjøp av bondegård er et billig alternativ til enebolig, og med på kjøpet får du ofte en gigantisk tomt.

Publisert

Kjøp av småbruk har blitt mer og mer populært. Ikke minst barnefamilier har fått øynene opp for den sunne og friske livsstilen på bondelandet.

Vi har sett på mulighetene for å kjøpe et billig landbruk, og det viser seg at det er mulig å få tak i en bondegård på 100 mål for bare 500.000 kroner.

Priser på småbruk

Vi har sjekket prisene på et utvalg av småbruk i Norge. Prisene varierer naturligvis mye avhengig av størrelse og kvalitet.

- Prisen for et småbruk er lavere enn for en vanlig enebolig, forteller Vidar Solberg, daglig leder i DnB Eiendom i Hedmark og Oppland.

Ifølge Vidar Solberg kan det være en god handel å kjøpe et småbruk nå. I fremtiden forventer han nemlig at konkurransen vil bli større og prisen høyere. Årsaken er at reglene omkring kjøp av gårdsbruk snart vil mykes opp.

- Det betyr at det kan ligge skjulte verdier i å kjøpe et småbruk, forteller Solberg.

Velkommen på landet

I dag må du søke konsesjon hvis du kjøper et småbruk som er større enn fem mål.

- I fremtiden forventer vi at grensen heves til 20 mål, sier Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer