Billig like bra som dyrt

Ingen vits i å kjøpe den dyreste puta.

Du sover ikke bedre med en dyrere pute, skal vi tro denne laboratorietesten fra Testfakta.se Foto: Colourbox
Du sover ikke bedre med en dyrere pute, skal vi tro denne laboratorietesten fra Testfakta.se Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er små forskjeller mellom hodeputer fra ulike fabrikanter. Dette visen en test av syntetiske hodeputer gjort av svenske Testfakta for GöteborgsPosten.se.

Disse krypene bor i senga di ...

- Å velge pute er altså nærmest et lommebokspørsmål. Testen viser at det finnes få eller ingen ergonomiske grunner til å legge ut flere hundrelapper for mye i jakten på komfort, skriver gp.se i sin artikkel om testen.

Jevnt bra

Testfakta har testet seks syntetiske hodeputer beregnet for ryggleie, med fyllingsgrad 450 til 500 gram. Det er målt hvordan putene fordeler trykk, og putenes evne til å transportere bort varme og fukt. Og altså: Putene oppfører seg ganske likt på alle testpunktene.

Det er imidlertid verdt å merke seg at testens dyreste pute (fra Hemtex) kommer ut som dårligst i test, mens testens nest billigste pute (fra Kungsängen) er best i test. Du får to puter og penger til overs, om du kjøper testvinneren fremfor testtaperen.

Det er testet puter fra Kungsängen, Sova, Høie, Ikea, Sängjätten og Hemtex. Produsentene er listet i rangert rekkefølge etter testresultatene. Ikke alle disse er tilgjengelige i Norge, men de fleste er lette å få tak i på tur over grensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer