Billig like bra som dyrt

Ingen vits i å kjøpe den dyreste puta.

Du sover ikke bedre med en dyrere pute, skal vi tro denne laboratorietesten fra Testfakta.se Foto: Colourbox
Du sover ikke bedre med en dyrere pute, skal vi tro denne laboratorietesten fra Testfakta.se Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er små forskjeller mellom hodeputer fra ulike fabrikanter. Dette visen en test av syntetiske hodeputer gjort av svenske Testfakta for GöteborgsPosten.se.

Disse krypene bor i senga di ...

- Å velge pute er altså nærmest et lommebokspørsmål. Testen viser at det finnes få eller ingen ergonomiske grunner til å legge ut flere hundrelapper for mye i jakten på komfort, skriver gp.se i sin artikkel om testen.

Jevnt bra

Testfakta har testet seks syntetiske hodeputer beregnet for ryggleie, med fyllingsgrad 450 til 500 gram. Det er målt hvordan putene fordeler trykk, og putenes evne til å transportere bort varme og fukt. Og altså: Putene oppfører seg ganske likt på alle testpunktene.

Det er imidlertid verdt å merke seg at testens dyreste pute (fra Hemtex) kommer ut som dårligst i test, mens testens nest billigste pute (fra Kungsängen) er best i test. Du får to puter og penger til overs, om du kjøper testvinneren fremfor testtaperen.

Det er testet puter fra Kungsängen, Sova, Høie, Ikea, Sängjätten og Hemtex. Produsentene er listet i rangert rekkefølge etter testresultatene. Ikke alle disse er tilgjengelige i Norge, men de fleste er lette å få tak i på tur over grensen.

Du kan lese hele arikkelen og se hele testen hos Testfakta.se

Luksuriøst sengetrekk

Sparer du litt penger på å kjøpe en rimeligere - men altså vel så bra pute, ifølge Testfaktas test, så har du kanskje mer penger å bruke på putetrekk og sengetøy. Hva med å la seg omsvøpe i sengetøy fra kjente designere som Dior, Armani eller Versace?

Til sengs med designerne

Snorkepute

Problemer med snorking (enten din eller din partners)? Det finnes selvsagt mange kjerring- og legeråd mot dette problemet, men om du ikke er rede til å sy en tennisball inn i ryggen på pyjamasen din, eller skyr legehjelp, så er kanskje denne puten løsningen.

Pute stopper snorkingen

Det er snakk om en datastyrt pute som skifter hodestillingen din helt til snorkingen stopper. Det anes ikke hvorvidt den datastyrte hodeputen tar hensyn til komfortable liggestillinger eller ikke ...

For kjapp i avtrekkeren?

Durex lanserte disse skrekkelige putetrekkene som et hjelpemiddel til lysthåndtering - og med stor suksess.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer