Duell-test

Billig mot dyr kaffetrakter

Vi har testet en Moccamaster mot en Melitta.

BILLIG MOT DYRT: Om lag én tusenlapp skiller kaffetrakteren til Melitta og Moccamaster. Men, er den dyreste det beste kjøpet? Foto: Eilin Lindvoll.
BILLIG MOT DYRT: Om lag én tusenlapp skiller kaffetrakteren til Melitta og Moccamaster. Men, er den dyreste det beste kjøpet? Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen koker kaffe på gamlemåten i kjele, andre har investert i en ordentlig kaffemaskin som kverner kaffebønner og lager melkeskum.

Kapselmaskinen er for de som vil ha én kopp i ny og ne, i likhet med de som er fornøyde med pulverkaffe blandet med kokende vann.

Men, de fleste har nok en helt vanlig kaffetrakter på kjøkkenbenken som får kjørt seg noen ganger i løpet av en dag, måned eller et år.

Over og under 1000,-

Vi har bestemt oss for å teste to kaffetraktere:

En Moccamaster KB952AOPS til godt over tusenlappen mot en billigere fra Melitta Excellent 4.0 til under tusen kroner.

Begge er anbefalt av European coffee brewing centre (ECBC), noe det lille klistermerket i gull eller sølv på kaffetrakteren markerer.

Hvert vurderingspunkt får sitt eget avsnitt i det følgende, hvor vi legger fram fordeler og ulemper ved de to duellantene. Til slutt oppsummerer vi og konkluderer med hvilken kaffetrakter som seirer.

Design

Kaffetrakteren fra Melitta er noe lavere og kortere enn Moccamasteren, selv om de lager lite mange kopper kaffe. Dermed vil Melittaen spare mer plass på kjøkkenbenken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer