Beste batteri

Billigbatteri best i test

Det er ikke alltid prisen henger sammen med kvaliteten, viser stor svensk test.

BESTE BATTERI: Testfakta i Sverige har testet AA-batterier, og Clas Ohlsons batteri kommer ut som best i test. Foto: Kristin Sørdal
BESTE BATTERI: Testfakta i Sverige har testet AA-batterier, og Clas Ohlsons batteri kommer ut som best i test. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Testfakta i Sverige har testet AA-batterier, og konkluderer slik:

- Det er ingen vits i å bruke penger på dyre AA-batterier.

Det er laboratoriet Intertek Semko som har utført testen for Testfakta.

De har testet til sammen ti batterier fra både billigkjeder og merkevarer.

Clas Ohlson utpekes som vinner i testen, og slår altså etablerte merkevarebatterier fra Varta, Duracell, Energizer, GP og Philips.

I bunnen av lista finner vi batteri fra den svenske dagligvarekjeden Ica, og med Rusta på nest sisteplass.

Du kan lese hele testen her, hos Testfakta.se

Det er ikke første gang at billigbatterier kommer ut som det beste valget, i alle fall ikke når du har tatt innkjøpskostnaden med i betraktningen.

- Kvalitet er høyt prioritert

Clas Ohlson-batteriet oppnår en totalscore på 4,6 av 5 mulige i Testfakta-testen, hvor de altså har sett på hvor godt og hvor lange batteriene lever ved ulike typer energibruk.

- Kvalitet er høyt prioritert hos oss når vi utvikler våre produkter. Vi blir derfor glad når tester viser nettopp dette og våre produkter, som Clas Ohlson sitt AA-batteri gjør det best i test. Vi liker at produktene våre testet og ser at vi ofte gjør det bra. De gangene vi ikke når toppen tar vi det som en utfordring og jobber med å forbedre produktet, sier kommunikasjonsrådgiver Kine Dreyer i Clas Ohlson til Dinside.

I Norge koster en 18-pack med AA-batterier fra Clas Ohlson 59,90 kroner - som gir en stykkpris på 3,33 kroner.

En 24-pakning med AA-batterier fra Varta koster til sammenlikning 129 kroner (også det hos Clas Ohlson) - som gir en stykkpris på 5,38 kroner.

Rusta blant taperne

Av de testede batteriene som også selges i Norge, er det Rusta som kommer dårligst ut i Testfakta-testen.

Cecilia Gärdestad, kommunikasjonssjef for Rusta, sier til Dinside at de nå holder på å analaysere hva som har skjedd i produksjonen av batteriene - fordi batteriene ikke lever opp til det produktet de har bestilt.

- Vi etterstreber alltid at våre kunder skal få produkter av god kvalitet som er trygge, holdbare og fullt funksjonelle. Resultatet av testen gjenspeiler ikke prestasjonen på de batteriene som vi har bestilt. Vi holder nå på med å analysere hva som har skjedd i produksjonen. Naturligvis tar vi til oss Testfaktas resultat for å sikre gode prestasjoner på våre batterier, sier Cecilia Gärdestad, kommunikasjonssjef for Rusta, til Dinside.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer