Billigboligene finnes fortsatt

Selv i de to største byene finnes det fortsatt billige boliger, i alle fall om man dømmer etter kvadratmeterpris.

Lerdalsfaret: Enebolig syd for Oslo med utleiemulighet solgt for under 11.000 kroner kvadratmeteren
Lerdalsfaret: Enebolig syd for Oslo med utleiemulighet solgt for under 11.000 kroner kvadratmeteren Vis mer
Publisert

Vi har tidligere sjekket boligmarkedet for 4119 TARGET="_top">dyre boliger. Den siste tiden har det blitt lettere og lettere å finne boliger som koster over 30.000 kroner per kvadratmeter - særlig i Oslo. Det betyr altså at mange boligkjøpere velger å betale 3 millioner for hundrekvadratmetersleiligheter.

Men det er også et faktum at de minste boligene gjerne er dyrest. Derfor får du i byene fortsatt større boliger til lavere kvadratmeterpris enn dette - langt lavere faktisk. Og spesielt gunstig kan det bli om du beveger deg til de mindre "hotte" områdene. I alle byer finner du områder som av en eller annen grunn er lite kjent, eller upopulære blant den jevne boligkjøper. Og det trenger absolutt ikke skyldes at det er forferdelig å bo der!

Under 13.000 i Oslo

Selv for ett par år tilbake var det vanlig å finne kvadratmeterpriser på 15-20.000 kroner i hovedstaden. Og siden den gang har prisene steget flerfoldige prosent. Men det betyr ikke at du ikke kan finne hyggelige boliger til slike hyggelige priser. Vi har undersøkt en del omsetninger som er gjort den siste tiden, og funnet mange boliger som kjøperen har fått for mellom 13.000 og 9.000 kroner per kvadratmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.