Billige og gode scartkabler

HIFI: Misfornøyd med bildet på din nye storskjerm? Det kan skyldes at du bruker den medfølgende scartkabelen. Danske Hifi4all har sammenlignet syv scart-kabler fra 79 til 699 kroner. Her er deres konklusjon.

Publisert
Sist oppdatert
Billige og gode scartkabler
[Ugjyldig objekt (NAV95133)]


Danske Hifi4all.dk har sammenlignet scartkabler som i Danmark selges fra 79 til 700 kroner.

Selv om de dyreste kablene utmerker seg med høyest kvalitet, er det også to av billigkablene som får meget god kritikk. Magasinets konklusjon er derfor at det er fullt mulig å kjøpe billige scartkabler av god kvalitet. I hvert fall så lenge kabellengden ikke blir for lang.

Kriterier

Hifi4all.dk har vurdert kablene etter..

  • ..kvalitet, det vil si billedkvalitet, antatt holdbarhet og design

  • ... pris. Karakteren på pris må ses i sammenhæng med kvaliteten på den aktuelle kabelen.

1. Tech-Link Scartkabel WRES-XS 700810

Denne kabelen får 11 av 13 poeng på kvalitet og 10 av 13 på pris. Prisen i Danmark er 699 kroner.

Pluss: Kabelen er sølvfarget, med unntak av de forgylte terminalene. Kabelen er 1,5 cm tykk, virker solid og har en ferritring i begge ender for å filtrere bort uønskede frekvenser og støy. Selve stikkene er av forkrommet – noe som vitner om svært lang holdbarhet.

Skal gi meget bra bildekvalitet. Ingen antydning til forstyrrelser eller støy, god sort- og hvitbalanse, og gir realistiske farver. Anbefales også til svært dyre hjemmekinoanlegg.

Minus: Kabelen er bare en meter lang, og dermed for kort for mange.

2. Tech+Link 680089

Denne kabelen får 8 av 13 poeng på kvalitet og 10 av 13 på pris. Prisen i Danmark er 699 kroner.

Pluss: Hele 10 meter lang. Grå farge og flat utførelse gjør det enkelt å legge kabelen over lange avstander. Forseglede terminaler i metall. Bildekvaliteten var bedre enn forventet. Anbefales til hjemmekinoanlegg med ”vanlige” projektorer.

Minus: Farge- og kontrastforholdene var absolutt tilfredsstillende og det var kun små forstyrrelser i pixelnøyagtigheden og fargeseparasjonen. High-end entusiastene bør velge en annen kabel.

3. BossCom 1X1-Scart-G

Også denne koster 699 kroner og er 10 meter lang. Den får 8 poeng på kvalitet og 9 poeng på pris.

Pluss & minus: Kabelen er sort og rund med lukkede metalhus i hver ende. Kabelen er forholdsvis tykk, over en cm, noe som kan gjøre det vanskelig å trekke den på diskret måte. Stikkene gir ikke den samme kvalitetsfølelsen som Tech+Link kabelen, selv om terminalene også her er forgylte.

Overraskende godt bilde, med fin pixelseparasjon og lite støy i bildet. Sort- hvit balansen er akseptabel.

4. Skytronic HQ 107.861

Denne kabelen får 9 poeng på både kvalitet og pris. Lengden er 1,5 meter, og prisen er på 299 kroner.

Pluss & minus: I følge Hifi4all.dk er denne kabelen langt bedre enn dens ”wanna-be” design gir uttrykk for. Individuelt avskjermede ledere og terminaler i 24 karats forgyldning gir pluss i margen.

God kontrast og sort/hvit balanse. Naturlige farger og ikke antydning til forstyrrelser i bildet. Til prisen er dette et meget bra kjøp.

5. Skytronic MQ Scart109.136

Denne 1,5 meters scart-kabelen koster kun 149 kroner. I følge Hifi4all.dk er det en gåte at det er mulig å lage en kabel med individuelt avskjermede ledere og forgyldte terminaler i lukket metallhus til en slik latterlig lav pris.

Dommen blir åtte poeng på kvalitet og 10 på pris.

Pluss & minus: Kabelen oser av kvalitet og lengden er perfekt for de fleste familier. I følge magasinet er det slike kabler seriøse TV-produsenter burde legge ved når de solgte TVer.

Bildemessig skiller ikke denne kabelen seg noe særlig fra HQ-modellen, billedkvaliteten er med andre ord god. Faktisk er de to kablene så like at de færreste vil legge merke til noen forskjell.

I følge Hifi4all.dk er det kun de med svært gode DVD-maskiner som av kvalitetsmessige årsaker i stedet bør gå for HQ kabelen.


6. Tech+Link HQ 68080 – anbefalt kjøp


Denne kabelen til 299 kroner anbefales av Hifi4all.dk, og får 10 poeng både på kvalitet og pris.

Pluss & minus: Bortsett fra at lengden her er 1,5 meter, er den helt identisk med Tech+Links 10 meters kabel i design og konstruksjon. Det betyr individuelt avskjermede ledere, og et grått design.

At denne kabelens er 8,5 meter kortere er positivt med tanke på bildekvaliteten.

Fargene er naturtro, det er ingen uro i pixeltegningene. Dette bør bli ditt valg om du skal ha en 1,5 meters kabel som tilfredsstiller behovene uten at det koster en formue.

7. Skytronic Discount

[Ugjyldig objekt (NAV95133)]

Denne kabelen koster kun 79 kroner, og tilsvarer de kablene som vanligvis følger med når du kjøper deg en ny DVD-spiller. Dette tatt i betraktning blir dommen 7 poeng på kvalitet og 6 poeng på pris.

Pluss & minus: Bildet er akseptabelt, men avgir likevel en god del støy og variasjoner i farge- og kontrastforholdene. Selv de med et rimelig hjemmekinoanlegg anbefales derfor å velge kabel nr 5 eller 6 i stedet.

Kilde: Hifi4all.dk. Scartkablene kan kjøpes fra AV-connection.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer