Ny test av oppvaskmaskiner

- Billige oppvaskmaskiner like gode som dyre

«Kjekt å ha»-funksjoner kan du like gjerne kutte ut.

BRA KJØP: Baumatic BDI 2L952-80 til 250 britiske pund (om lag 2.700 norske kroner) får samme poengsum både på vask, tørk og energiforbruk som prestisjemerket Miele G 4722 ScI til 899 pund (om lag 9.791 kroner). Når det gjelder støy, vinner likevel Miele-maskinen stort i Which!-testen. Foto: Baumatic)
BRA KJØP: Baumatic BDI 2L952-80 til 250 britiske pund (om lag 2.700 norske kroner) får samme poengsum både på vask, tørk og energiforbruk som prestisjemerket Miele G 4722 ScI til 899 pund (om lag 9.791 kroner). Når det gjelder støy, vinner likevel Miele-maskinen stort i Which!-testen. Foto: Baumatic) Vis mer
Publisert

Oppvaskmaskiner til under tre tusen kroner er like gode som maskiner til 10.000 dersom man ser på vaskeresultatet alene.

Det er konklusjonen i en ny stortest som er foretatt av det britiske forbrukermagasinet Which? (selve testen krever abonnement).

- Vasker like godt

Ifølge magasinet er en billig-maskin av merket Baumatic (selges ikke i Norge) til rundt 2.700 kroner like god som en Miele til rundt 10.000 kroner når det gjelder de helt grunnleggende funksjonene som vask og tørk.

Billig-maskinen får vel å merke stryk når det gjelder støynivå.

Heller ikke når det gjelder pålitelighet og holdbarhet over lengre tid er de dyre oppvaksmaskinene alltid bedre i forhold til de billige, slås det fast.

- Du blir kanskje overrasket over resultatet. Noen av de billigste oppvaskmaskinmerkene ser ut til å være bygget for å vare. Mens det merket som kommer verst ut selger de fleste av sine maskiner over 500 pundmerket, skriver nettstedet.

500 pund er med dagens kurs om lag 5.440 norske kroner.

- Fancy og unødvendige funksjoner

Ifølge britene er flere av de såkalt «smarte» funksjonene du får med en dyrere maskin helt unødvendige.

Dette gjelder for eksempel fancy skjerm med et vell av teknisk informasjon som de færreste trenger eller skjønner noe av.

Eksempler er sensorer, app-styring, løftesystemer som skal gjøre det mulig å sette tallerkener og gryter i maskinen uten å bøye ryggen og lys som lover bedre oversikt.

- Slike tilleggsfunksjoner er en ekstra bonus. Men vi har funnet ut at noen dyre oppvaskmaskiner ikke har det grunnleggende på plass, skriver Which!.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer