Billigere kaffekapsler på eget ansvar

Nå kommer det stadig flere kopikapsler til Nespresso. Men er de trygge å bruke? Av: Zara Melyan

Originalen + kopien: Det er ikke så lett å se forskjell, men det kan hende maskinen merker det. Hva gjør du da? Foto: Per Ervland
Originalen + kopien: Det er ikke så lett å se forskjell, men det kan hende maskinen merker det. Hva gjør du da? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du synes at det er kjipt å måtte dra helt til Nespresso-butikken eller betale dyrt for kaffekapslene, så øker antallet alternative kapsler på markedet. Noen er billigere, andre mener de er mer miljøvennlige og alle selges med det som basis at de kan brukes i de populære Nespresso-maskinene. Men hva med garantien?

Tips: Slik velger du riktig kaffemaskin

Patentert, men ikke alene

Nespresso har patentert sine kaffekapsler, men det har ikke stanset andre aktører fra å produsere kapsler som kan brukes på Nespresso-maskiner. Kopikapslene kan som oftest kun kjøpes på internett, men noen har begynt å selge Nespresso-kompatible kapsler i norske matbutikker, blant annet på Ica.

Slik kan kapslene resirkuleres

Fungerer ikke likt

Siden Nespresso-kapslene er patenterte, har konkurrentene måttet vike unna alle detaljer som direkte kopierer Nespresso. Dette har de blant annet gjort ved å bruke andre materialer enn de som benyttes i originalen. På Internett har forbrukerne stusset over at enkelte produkter, som også er billigere, ikke fungerer slik en vanlig Nespresso-kapsel gjør. Spørsmålet, som diskuteres på fora og dokumenteres gjennom video, får mange til å lure på om dette kan ha en negativ effekt på maskinen ved tilberedning og om det vil påvirke garantien.

Regnestykket mange fortrenger: Gjør det selv, spar tusener på kaffe

Vurderer hvert tilfelle individuelt

De ser relativt like ut? Originalen til venstre, en av kopiene til høyre. Denne kopivarianten er biologisk nedbrytbar, og ikke i metall. Foto: Per Ervland
De ser relativt like ut? Originalen til venstre, en av kopiene til høyre. Denne kopivarianten er biologisk nedbrytbar, og ikke i metall. Foto: Per Ervland Vis mer


– Nespresso-maskiner er laget for bruk med Nespresso-kapsler. Vi er kjent med tilfeller hvor Nespresso-maskiner har blitt ødelagt ved bruk med annet enn våre kapsler. Med hensyn til reparasjon og garantispørsmål, vurderer vi dette individuelt for hvert enkelt tilfelle, sier Kristen Hovland, Norden-sjef hos Nespresso.

Det er altså ikke sikkert du kan reklamere på Nespresso-maskinen din om en av kopikapslene lager krøll.

Konkurransen er ingen overraskelse

Han påpeker at konkurranse fra andre firmaer er en velkommen utfordring.

– Som pioneren innen kapselbaserte kaffekonsepter er det ingen overraskelse at andre aktører og konkurrenter lanserer alternative produkter i dette segmentet hvor Nespresso har hatt stor suksess over mange år. Vi er forberedte på konkurranse, ønsker den velkommen. Samtidig er vi overbeviste om at våre kunder fortsatt vil etterspørre og foretrekke Nespressos høye kaffekvalitet og brede sortiment, sier Hovland.

En ting er kaffe, men hva med melken? Sjekk test av melkeskummere

Han legger ikke skjul på at det fins en forskjell mellom selskap som lanserer egne kapselmaskiner og selskap som lager kapsler spesifikt for mulig bruk på Nespresso-maskinene. Skulle overtramp være betydelig grove, gjør Nespresso sitt beste for å beskytte eget produkt.

– Vi forholder oss til de aktører som til enhver tid kommer på markedet og vurderer hvert enkelt tilfelle opp mot et eventuelt juridisk anliggende, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer