Billigere kaffekapsler på eget ansvar

Nå kommer det stadig flere kopikapsler til Nespresso. Men er de trygge å bruke? Av: Zara Melyan

Originalen + kopien: Det er ikke så lett å se forskjell, men det kan hende maskinen merker det. Hva gjør du da? Foto: Per Ervland
Originalen + kopien: Det er ikke så lett å se forskjell, men det kan hende maskinen merker det. Hva gjør du da? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du synes at det er kjipt å måtte dra helt til Nespresso-butikken eller betale dyrt for kaffekapslene, så øker antallet alternative kapsler på markedet. Noen er billigere, andre mener de er mer miljøvennlige og alle selges med det som basis at de kan brukes i de populære Nespresso-maskinene. Men hva med garantien?

Tips: Slik velger du riktig kaffemaskin

Patentert, men ikke alene

Nespresso har patentert sine kaffekapsler, men det har ikke stanset andre aktører fra å produsere kapsler som kan brukes på Nespresso-maskiner. Kopikapslene kan som oftest kun kjøpes på internett, men noen har begynt å selge Nespresso-kompatible kapsler i norske matbutikker, blant annet på Ica.

Slik kan kapslene resirkuleres

Fungerer ikke likt

Siden Nespresso-kapslene er patenterte, har konkurrentene måttet vike unna alle detaljer som direkte kopierer Nespresso. Dette har de blant annet gjort ved å bruke andre materialer enn de som benyttes i originalen. På Internett har forbrukerne stusset over at enkelte produkter, som også er billigere, ikke fungerer slik en vanlig Nespresso-kapsel gjør. Spørsmålet, som diskuteres på fora og dokumenteres gjennom video, får mange til å lure på om dette kan ha en negativ effekt på maskinen ved tilberedning og om det vil påvirke garantien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer