Billigere og billigere å bo

Vi betaler stadig mindre for å bo.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligmarkedet har vært gjenstand for mye bekymring siden finanskrisen slo inn for fullt i fjor høst. Med et par beklagelige unntak, er det imidlertid ingen grunn til bekymring for folk flest. For du bruker stadig mindre på å bo, enten du eier eller leier.

EIE ELLER LEIE? Se hva som lønner seg for deg.

For deg som eier

Eier du din egen bolig, har du kanskje sendt sentralbanksjef Svein Gjedrem og resten av hovedstyret i Norges Bank en varm tanke i det siste? For det siste halvårets store og hyppige rentekutt har gitt et rekordlavt rentenivå. Selv om bankene ennå ikke har gitt kundene sine full effekt av alle sentralbankens rentekutt (det er også andre faktorer som spiller inn på rentenivået, les mer her), har renteutgiftene blitt redusert med mange tusen i året for dem med høye boliglån.

Finn ut hvor mye du har spart med vår Renteendringskalkulator.

Selv om de månedlige utgiftene har falt, er det likevel mange som har fulgt boligprisutviklingen med tungt hjerte. For til tross for de siste månedenes moderate prisvekst, er det fortsatt et stykke igjen til toppnivået i fjor. Ikke glem at dette kun er penger du har hatt på papiret. Har du ingen umiddelbare planer om å selge boligen din, eller behov for å låne deg opp med sikkerhet i boligen spiller det ikke så stor rolle om den er verdt 2,2 eller 2,8 millioner på papiret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer