Billigmeglerne i støtet

BOLIG: Tregt boligmarked gjør at selgerne kutter meglerkostnadene så mye som mulig. Resultatet er at Adirekta har økt omsetningen med 20% i måneden fra nyttår.

Publisert
Sist oppdatert

Direktemegleren Adirekta hevder til Boligsamvirket.no at de har økt omsettingen med hele 20% i måneden fra nyttår. Resultatet er at Adirekta nå må skaffe 14 nye meglere for å dekke etterspørselen.

Gjør det selv pakke

Mange ønsker å kutte kostnadene ved å gjøre hele eller deler av salgsjobben selv. Direktemeglerne tjener på denne trenden.

I samarbeid med Nordea fungerer Adirekta som en vanlig megler med to viktige unntak: Du får ikke besøk av en megler, og du må ta visningene selv. Provisjonen er på 1,3% av boligens verdi - eller enda mindre dersom du allerede har funnet en kjøper.

- Tradisjonelt bruker meglere mye tid på å besøke kundene. De bruker gjerne en dag på hjemmebesøk og oppfølging på telefon og via brev. Naturligvis er det noen som må betale for de oppdragene som megleren ikke fikk, og her er det Adirekta kutter kostnader, sier daglig leder i Adirekta Holding Fredrik Jonson til Boligsamvirket.no.

Kun takstmenn

Adirekta ser faktisk ikke på boligen din i det hele tatt, men sender en lokal takstmann til å vurdere boligen. Deretter sender de deg en pakke med visningsskilt, prospekter, plakater og visittkort. Boligen blir annonsert og du tar selv jobben med selve visningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer