Billigparkett er best

Billigparkett har best slitestyrke, viser test.

BILLIG-PARKETT ER BEST: SP Svenska Forskningsinstitut har testet åtte eikeparketter for slitasje og motstandsdyktighet mot flekker. Polske Barlinek, som er en av de billigste parkettene på markedet, vinner slitasjetesten overlegent. Foto: Brynjulf Blix
BILLIG-PARKETT ER BEST: SP Svenska Forskningsinstitut har testet åtte eikeparketter for slitasje og motstandsdyktighet mot flekker. Polske Barlinek, som er en av de billigste parkettene på markedet, vinner slitasjetesten overlegent. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har testet parketter for Testfakta.

Testen viser at det er store forskjeller på slitestyrke - og det beste av alt: Testens nest billigste gulv har overlegen slitestyrke, ifølge Testfakta.

Kan være møblenes skyld: Tromsø-mann fikk 20.500 i erstatning

Byggmax vinner

Forskningsinstituttet har testet til sammen åtte parketter som selges på det svenske markedet. De fleste av disse gulvene selges også i norske byggvarehus. Det er Barlinek, Junckers, Beujer, Berg & Berg, Tarkett, Kährs, Karelia og Bauhaus.

Testens beste er den polske Barlinek-parketten. Det er den eneste i testen som får full pott på slitestyrke og på motstandsdyktighet mot rødvinsflekker.

Du kan se alle resultatene av de ulike testene hos Testfakta.se

3-stavet eikeparketter

Som du kan se av testresultatene hos Testfakta, forhandles Barlinek av Byggmax i Sverige. Her i Norge finner du den hos Montér og Trend - og enkelte andre byggvareforhandlere.

Nest best er Junckers-parketten, som ikke skårer like godt på slitestyrke som Barlineken. Den er også dyrest (i Sverige). Bo Andrén Norge AS er eneimportør av Junckers til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer