Biopeiser testes

Norges brannlaboratorium tester biopeiser.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og SINTEF NBL tester biopeiser på det norske markedet. Foto: Illustrasjon/Biopejs.com
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og SINTEF NBL tester biopeiser på det norske markedet. Foto: Illustrasjon/Biopejs.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi hørte om en del groteske hendelser og så for oss flere mulige scenarier med disse produktene som var uakseptable, sier senioringeniør i avdeling for produkter og forbrukertjenester i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Steinar Tegneby, om grunnen til at DSB igangsatte tester av biopeiser.

- Vi er jo privatpersoner vi også, og så disse produktene i butikkene. Og enkelte syntes vi virket litt enkle, de manglet blant annet advarselsmerking. I tillegg ble de solgt fra endel forhandlere uten kunnskaper om produktet, sier Tegneby videre til DinSide.no

- Det var rett og slett en bekymring over et nytt produkt som vi så for oss kunne medføre stor risiko. Historien om Sara i Danmark var en av hendelsene som trigget det, fortsetter Tegneby i DSB.

Peisen veltet over Sara: - Vil advare andre

Tidligere denne uken skrev DinSide.no om danske Sara Poulsen (18) som for to år siden fikk den brennende biopeisen over seg. Sara fikk første-, andre- og tredjegradsforbrenninger på rygg og armer. To uavhengige granskninger i etterkant av ulykken, konkluderte med skruene var for korte og pluggene for dårlige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer