- Blåser i kvaliteten

- Produsentene av varmepumper blåser i kvaliteten, ifølge det svenske forsikringsselskapet Folksam.

- Sørg for skikkelige garantier både på utstyr og utført arbeid, råder Jack Frostad i If skadeforsikring.
- Sørg for skikkelige garantier både på utstyr og utført arbeid, råder Jack Frostad i If skadeforsikring. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet Folksam i Sverige har registrert og ført statistikk over varmepumpeskader siden 1999. Ifølge denne statistikken har kvaliteten på varmepumper blitt stadig verre de siste åtte årene - og statistikken for 2008 viser at kvalitetsforverringen på nye varmepumper fortsetter.

- Det er en urimelig høy andel skader for såpass nye og dyre produkter, som skyldes av produsentene gir avkall på kvaliteten. Vi hadde håpet at bransjen skulle jobbe for å snu utviklingen, men den har snarere gått bakover enn fremover. Man kan ikke unngå å undres hvor det skal slutte, sier Jan Snaar, miljøsjef i Folksam, i en pressemelding.

Så mye kan du spare på å installere varmepumpe

Øker også i Norge

Ifølge Folksams statistikker, har andelen nyere varmepumper (fem år eller yngre) som skademeldes til forsikringsselskapet, økt fra 50 til 77 prosent mellom 2001 og 2008. Og bare det siste året, fra 2007 til 2008, har andelen økt med fire prosentenhteer.

Også i Norge har forsikringsselskapene registrert økt skadeomfang på varmepumper.

- Vi ser økende problemer med varmepumpene generelt, sier informasjonsdirektør Jack Frostad i If skadeforsikring til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer