Bleier i blomsterkassene

Se hvordan det gikk med blomstene i sommervarmen.

Blomsterkassen til venstre er fôret med bleier, mens  blomsterkassen til høyre har Leca-kuler i bunn.  Foto: Elisabeth Dalseg
Blomsterkassen til venstre er fôret med bleier, mens blomsterkassen til høyre har Leca-kuler i bunn. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da vi skulle plante blomster i balkongkassene til 17. mai i år, fikk vi et smart tips: Legg bleier i blomsterpottene. Den gode oppsugingsevnen i engangsbleier skulle virke som selvvanning. Vi plantet ut margeritter i to balkongkasser: En som vi dekket med bleier, og en slik vi vanligvis ville ha gjort det.

I tillegg testet vi bleietrikset som selvvanning for krydderplanter, og hvordan det gikk kan du lese mer om her.

Slik gjorde vi:

Prinsippet bak bleietrikset er enkelt: Bleier er laget av materialer med spesielt god oppsugingsevne, og vil trekke til seg vann når du vanner blomstene. Bleiene suger til seg overflødig vann, og magasinerer det, slik at plantene kan suge til seg akkurat så mye vann de trenger, når de trenger det, uten å drukne.

Vi fôret en blomsterkasse med bleier og fylte så på med litt jord, før vi plantet blomstene. I tillegg plantet vi en blomsterkasse slik vi pleier, med et lag Leca-kuler i bunn. Vi har vannet plantene som vanlig i perioden, som vil si litt sporadisk. Deler av mai og juni var bra, men ikke utpreget varmt, mens blomstene har fått kjørt seg i julivarmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer