Bli boligmillionær til halv pris

BOLIG: Dristige spekulanter tjener store penger på å kjøpe seg inn i boligprosjekter før de er igangsatt. De betaler bare en del av byggesummen når kontrakten undertegnes, og kan med flaks selge seg ut med gevinst før eller ved ferdigstillelse.

Rud-Haugentunet i Rælingen ved Lillestrøm er blant prosjektene hvor du kan kjøpe en bolig og selge den i stedet for å flytte inn når byggeperioden er over.
Rud-Haugentunet i Rælingen ved Lillestrøm er blant prosjektene hvor du kan kjøpe en bolig og selge den i stedet for å flytte inn når byggeperioden er over. Vis mer
Publisert

- Til en viss grad er dette utbredt, særlig hvis boligen selges til lav pris. Ofte er det nemlig slik at de først solgte boligenhetene i et prosjekt selges billigst. Da er muligheten større for gevinst ved videresalg, forteller Bjørnar Danielsen, administrerende direktør i Selmer Bolig, en av de største boligentreprenørene her i landet.

Uten å ha bodd der selv

Flere og flere oppdager at det går an å spekulere i nye boliger. DinSide kjenner til at enkelte til og med har solgt boligen før de har betalt avdragene fram til den er ferdig bygd. De har latt kjøperen overta forpliktelsene. I de tilfellene hvor utbyggeren nekter dem å selge før de overtar boligen, har enkelte latt være å melde fra om videresalget. Mange selger også boligen videre straks de har overtatt den - uten å flytte inn. Var de første avdragene lave og verdistigningen i markedet er høy, kan risikovillige smartinger få 100 prosent gevinst på et halvt års tid!

Uansett er fordelene at spekulantene slipper å betale inn hele kjøpesummen med en gang, de slipper å leie den ut mens de venter på verdistigning og de slipper (med noen få skrekk-unntak) å bekymre seg for mangler og skader som ofte følger med eldre boliger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer