Bli gjeldsfri nå

Med en rekordlav rente kan boligen din være en lukrativ sparingsform.

Publisert
Sist oppdatert

Meldingen fra sjeføkonomer, Norges Bank og andre kloke rentehoder er klar: Den rekordlave renten vi har nå, kommer til å fortsette en god stund fremover.

Dette er selvsagt en gladmelding for mange gjeldsslaver. Lånet ditt er blitt billigere, og du har derfor mer penger til disposisjon enn du hadde for to år siden - forutsatt at du allerede hadde lån på dette tidspunktet.

Snusfornuft

Med en lav rente nå, og en sannsynligvis lav rente på sikt, har mange husholdninger plutselig fått flere tusen kroner ekstra tilgjengelig hver måned. Noen merker det kanskje ikke, for pengene ryker bare ned i det store sluket. Men er man bevisst, er det faktisk mulig å gjøre en av tidenes kanskje smarteste trekk: Å betale ekstra på boliglånet.

- Det å nedbetale mest mulig nå, altså å benytte fordelen med lavere rente, er nok et råd som passer de aller fleste. Mange som har lån over 20-30 år, vil kunne redusere den økonomiske risikoen betraktelig ved å sørge for å betale mest mulig nå hvor renten er lav, sier informasjonsjef i Finansnæringnes Hovedorganisasjon, Stein Haakonsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer