Bli med i multimediebilen

LYD & BILDE: Demobilen til Cube har fem TV-skjermer for bilnavigering og bakseteunderholdning. Bli med på visning.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Siden de fleste nye biler leveres med integrerte stereoanlegg, er det ettermontert navigasjonsutstyr og bakseteunderholdning som tas i bruk for å kapre nye kunder. Og heldigvis - nå har også prisene begynt å komme ned på et akseptabelt nivå.

Produktsjef Tor Kåre Frafjord
Produktsjef Tor Kåre Frafjord Vis mer


Vi har tidligere fortalt om Sonys 2003-nyheter, denne gangen har vi sett på utvalget til Cube, og i tillegg tatt en runde i demo-bilen.

Cube - multimedia i bilen

- Våre produkter er spesielt fristende for deg som kjører langt og har passasjerer i baksetet. Men også føreren får sitt. Bilnavigering er et absolutt pluss for sjåføren, sier Tor Kåre Frafjord, produktsjef i Cube.

- At prisene er langt gunstigere sammenlignet med for et par år tilbake er selvsagt ingen ulempe for salget, og spesielt pakkeløsningene har slått bra an, sier Frafjord, og nevner to eksempler:

  • Pakken kalt MMP1. Der får du TV-134, som alene koster 4.840, og DVD-spilleren 1352 som koster 3.785. Veiledende pakkepris er 7.490.-, men flere forhandlere tilbyr denne pakken for 5.990.
  • I tillegg selger Bilradiospesialisten en pakke med DVD174 og AM070, en 7 tommers widescreen-monitor til 5.990.-
- Slike priser er selvsagt med på å gjøre bakseteunderholdning langt mer attraktivt.

- Men hva med kvaliteten og faren for å bli bilsyk?

- Alle produktene er laget for å tåle den belastningen det er å bli brukt i en bil, sier Frafjord. - Her vil du altså ikke oppleve at bildet hopper eller at lyden skurrer, slik du ville gjort hvis du hadde plassert rene stueprodukter i samme miljø. MP3-kompatibilitet, og sonefrie DVD-spillere er heller intet problem hos oss.

Bli med i multimediebilen


- Montering vil ligge fra 350 kroner og oppover. Men oppover er det egentlig ingen øvre grense, prisen vil variere ut i fra biltype og hvilket utstyr du velger.

Fleksible skjermfester er forøvrig et pluss. Det gjør det enkelt å vinkle og vri skjermene slik at du unngår reflekser. I tillegg er det da lett å ta med seg skjermene når du forlater bilen.

- For mange vil det være mer enn nok med en skjerm for passasjerene. I demonstrasjonsbilen er det imidlertid hele fire skjermer - slik at kundene skal se hva det egentlig er plass til.

Dermed er det bare å utstyre passasjerene med trådløse hodetelefoner, slik at de i baksetet kan spille Playstation eller se på video uten å forstyrre
sjåføren. Forøvrig har jeg ikke fått tilbakemeldinger som tyder på at passasjerene blir bilsyke. I motsetning til når du sitter med nesa begravd i en bok er det jo bevegelse på skjermen. Nettopp disse bevegelsen tror jeg er med på å hindre bilsyke, avslutter Frafjord.

Trykk her for å se bilder og priser på demobilens produkter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer