Saftig kjøtt på grillen

Blir burgeren tørr på grillen?

Da kan du teste ut isbit-trikset.

ISBIT PÅ BURGEREN: Verdt å teste ut om du vil at burgeren skal holde seg saftig. Foto: Skjermdump fra Youtube.com.
ISBIT PÅ BURGEREN: Verdt å teste ut om du vil at burgeren skal holde seg saftig. Foto: Skjermdump fra Youtube.com. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Først og fremst må du velge kjøtt av god kvalitet. Bruk litt tid og penger på kjøtt fra dyr som har hatt det godt. Det er godt både for smaksløkene og samvittigheten.

Det er tips nummer én for å bevare saftigheten i kjøttet når man griller. Rådet kommer fra grillekspert Jan Nykvist. Han har vært Norgesmester i grilling fire ganger, og deler flere grilltips på bloggen Nykvist.no.

Utfordringen når man griller kjøtt, er som oftest å passe på at det ikke blir tørt.

Her får du eksperttipsene.

Steketermometer

- Det andre tipset for å få et perfekt grillet og saftig kjøttstykke, er å bruke steketermometer. Kjøp et digitalt steketermometer, så får du likt resultat hver gang, og du slipper å kjenne, trykke og gjette når kjøttet er ferdig, sier Nykvist.

Når du lærer deg dine favoritt-kjernetemperaturer, er du garantert suksess, mener eksperten.

Isbit på kjøttet

Det er også andre tips du kan teste ut når du skal forsøke å få grillburgeren saftig. Har du for eksempel hørt om isbit-trikset?

Det går ut på at man trykker ned en isbit i midten av det ferske burgerkjøttet på grillen underveis i grillingen. Kjøttet skal på denne måten ikke tørke ut mens det grilles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer