Blir det enkeltkanalvalg?

Kulturdepartementet skal utrede saken.

Fritt kanalvalg? Du kan fortsatt leve i håpet! Foto: Colourbox.com
Fritt kanalvalg? Du kan fortsatt leve i håpet! Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En arbeidsgruppe skal nå utrede fremtidens norske tv-hverdag. Selv om Medietilsynet i høst flagget at de var motstandere av fritt kanal-valg og de store, etablerte tv-distributørene hevder at fritt valg vil gi langt dyrere tv-kanaler, skal nå en arbeidsgruppe se på fremtidens tv-tilbud med forbrukernes interesser i fokus.

- Utredningen må belyse alle relevante sider av dette markedet, og det vi i denne sammenhengen også være naturlig å se på muligheten for åpne nett i Norge, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

Les også. 4 av 10 nordmenn ønsker å betale 40 kroner per kanal for å få velge fritt

Blir resultatet dårligere kvalitet?

Åpne nett kan bety økt valgfrihet for deg og meg. Blir fritt valg mellom alle distributører av programinnhold innført, kan du altså velge - og ikke minst vrake - i tv-kanaler. I dag er du prisgitt tilbudet fra den distributøren som eier kablene inn til boligen din, og disse tilbyr alle diverse pakkeløsninger som vanligvis består av kanaler du vil ha, og kanaler du ikke bryr deg om.

Les også: Misfornøyde kabel-tv-kunder

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer