Blir det for tynt?

Test av smale oppvaskmaskiner.

Holder de slanke vaskemaskinene mål? Foto: Produsentene/Colourbox.com
Holder de slanke vaskemaskinene mål? Foto: Produsentene/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det trangt om plassen på kjøkkenet ditt? Det finnes etterhvert en rekke mindre hvitevarer på markedet, som skal passe for hjemmene der hver eneste kvadratcentimeter teller.

Men er de små variantene like bra?

Da det danske forbrukermagasinet Tænk testet frittstående bordoppvaskmaskiner, fikk de beste modellene kun 44 av 100 oppnåelige poeng. Heldigvis var ikke resultatet like nedslående for de tre smale modellene som ble testet. Men når det er sagt, det haglet ikke akkurat med lovord fra testpanelet.

Test av bordoppvaskmaskiner: Disse bør du styre unna

Den beste av de smale modellene er fra Siemens. Modellen SF45T251SK er kun 45 cm bred. Den er imidlertid like dyp og høy som ordinære oppvaskmaskiner for benk, slik at den lett skal passe inn i kjøkkeninnredningen.

Den dårligste slimlinemodellen er imidlertid en av de verste testpanelet har prøvd. Den nesten utrolige energimerkingen (CBC - det lages nesten ingen hvitevarer uten minst én A) er en første indikasjon. Og forbruket av vann og elektrisitet hjalp ikke på resultatet: Hverken vask eller tørk var særlig bra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.