Blir det krise i boligmarkedet?

Gjør det beste ut av dagens urolige situasjon.

Det er mye å velge mellom og det er gode sjanser til å gjøre et kupp nå. Foto: Colourbox.com
Det er mye å velge mellom og det er gode sjanser til å gjøre et kupp nå. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligeiere går harde tider i vente, skal vi tro de siste dagers avisoverskrifter. "Høyere rente" "Kraftig fall i boligprisene" "Brutalt for boligmarkedet" er milde meldinger i forhold til overskriftene som omhandler finansmarkedene og økonomien generelt. Børsen massakreres, det er kriser og alle piler stuper nedover.

Les også: Blodig boligprisdekning gjør vondt verre

Blir det krise i boligmarkedet nå?

Udramatisk for boligmarkedet

Dersom du stopper opp og trekker pusten litt, er situasjonen kanskje ikke så ille som en skulle tro. Mer presist: Når det gjelder boligmarkedet er situasjonen omtrent som forutsagt.

- Det skal bli verre før det blir bedre. Men dette er jo ikke veldig nytt. Vi kom med noen prognoser for et par uker siden, der vi tok høyde for uro, sier Hans Kristian Skogstad i MakroSikt til DinSide.no. - Men når uroen kommer, blir den alltid mer dramatisk enn en kan se for seg på forhånd.

Skogstad advarer mot å la seg rive med av krisestemningen. - Nå er vi midt oppi det verste. Alle signalene er veldig negative, men når det gjelder boligmarkedet, så svinger ikke det så voldsomt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer