Blir det Samsung eller LG som vinner TV-krigen?

Buede, bøybare og gigantiske TV-modeller er våpnene når de to sørkoreanske konkurrentene barker sammen.

MASSIVT: Det spares ikke på kruttet når gigantene viser fram sine nye modeller. Her fra Samsungs stand på årets IFA-messe. Foto: ØYVIND PAULSEN
MASSIVT: Det spares ikke på kruttet når gigantene viser fram sine nye modeller. Her fra Samsungs stand på årets IFA-messe. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Samsung har vært verdens største TV-produsent i flere år, har salget av OLED-TVer gitt lillebror LG et solid ess i ermet. Men spørsmålet er jo hvem av de to sør-koreanske konkurrentene som blir vinneren framover. Vi har selvsagt pratet med dem begge.

SE OGSÅ: Her er samlesiden over alle IFA-nyhetene!

LG: - OLED har gitt oss et solid forsprang

- Siden vi har valgt en annen OLED-teknologi enn våre konkurrenter, har vi skaffet oss et forsprang som skal bli vanskelig å ta igjen, sier Erik Åhsgren, produktansvarlig for TV og lyd hos LG, til Dinside.

Men har ikke OLED-teknologien vist seg å være langt vanskeligere å masseprodusere enn antatt?

- Jo, det stemmer, men vår patenterte OLED-teknologi, der vi legger til en hvit sub-pixel sammen med de klassiske RGB-fargene, har vist seg å være løsningen. Ikke bare fungerer den godt, den gjør også at vi har kontroll over produksjonen, sier Åhsgren, og fortsetter:

- I TV-bransjen snakker man ofte om «yield rate», altså hvor mange produksjonsklare paneler man klarer å få ut av en produksjonslinje. Hvis vi ser på LED-paneler har de en yield på 95 prosent, mens OLED har vært et problembarn. Men allerede i dag har LG en OLED-yield på 80 prosent, og siden tallet stadig forbedres er målet om 95 prosent yield også på OLED innen rekkevidde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.