Blir det Samsung eller LG som vinner TV-krigen?

Buede, bøybare og gigantiske TV-modeller er våpnene når de to sørkoreanske konkurrentene barker sammen.

MASSIVT: Det spares ikke på kruttet når gigantene viser fram sine nye modeller. Her fra Samsungs stand på årets IFA-messe. Foto: ØYVIND PAULSEN
MASSIVT: Det spares ikke på kruttet når gigantene viser fram sine nye modeller. Her fra Samsungs stand på årets IFA-messe. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Samsung har vært verdens største TV-produsent i flere år, har salget av OLED-TVer gitt lillebror LG et solid ess i ermet. Men spørsmålet er jo hvem av de to sør-koreanske konkurrentene som blir vinneren framover. Vi har selvsagt pratet med dem begge.

SE OGSÅ: Her er samlesiden over alle IFA-nyhetene!

LG: - OLED har gitt oss et solid forsprang

- Siden vi har valgt en annen OLED-teknologi enn våre konkurrenter, har vi skaffet oss et forsprang som skal bli vanskelig å ta igjen, sier Erik Åhsgren, produktansvarlig for TV og lyd hos LG, til Dinside.

Men har ikke OLED-teknologien vist seg å være langt vanskeligere å masseprodusere enn antatt?

- Jo, det stemmer, men vår patenterte OLED-teknologi, der vi legger til en hvit sub-pixel sammen med de klassiske RGB-fargene, har vist seg å være løsningen. Ikke bare fungerer den godt, den gjør også at vi har kontroll over produksjonen, sier Åhsgren, og fortsetter:

- I TV-bransjen snakker man ofte om «yield rate», altså hvor mange produksjonsklare paneler man klarer å få ut av en produksjonslinje. Hvis vi ser på LED-paneler har de en yield på 95 prosent, mens OLED har vært et problembarn. Men allerede i dag har LG en OLED-yield på 80 prosent, og siden tallet stadig forbedres er målet om 95 prosent yield også på OLED innen rekkevidde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer