Blomstene du kan sette igjen på hytta

Her er de beste blomstene til hytta - og noen kan du la stå til påske.

DE BESTE BLOMSTENE TIL HYTTA: Ildtopp er en av potteplantene som kan overleve alene på hytta fra vinterferien til påske - om du uansett har grunnvarme på. Foto: KRISTIN SØRDAL
DE BESTE BLOMSTENE TIL HYTTA: Ildtopp er en av potteplantene som kan overleve alene på hytta fra vinterferien til påske - om du uansett har grunnvarme på. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert

Du trenger ikke ta med blomstene hjem etter vinterferien. Noen kan greie seg helt fint til neste hyttetur, og endatil til påske, om du har kjøpt riktig plante.

Det kan være hyggelig å pynte opp med litt grønne planter eller blomster, for en uke på hytta. Har du kjøpt riktig blomst, trenger du ikke pakke den ned og frakte den hjem igjen, om forutsetningene på hytta ellers er til stede:

Dette passer for deg som har «grunnvarme» på i hytta når du ikke bruker den.LES OGSÅ: Sju tips: Dette bør du gjøre med orkidéene dine

Tulipaner tåler både tørke og kulde

Dersom du vil ha friske blomster på hytta, av typen avskårne blomster, er tulipaner et godt valg. De tåler både tørke og kulde godt - ja, de holder seg egentlig best under de forholdene.

- De mest brukte snittblomstene våre, slik som roser og tulipaner kan tåle ganske lave temperaturer, men det er nok for de mest optimistiske å tro de skal holde flere uker fra vinterferie til påske, sier Tove Ladstein i Opplysningskontoret for blomster og planter til Dinside.

Hun understreker at de likevel kan fraktes greit på tur - om du pakker dem godt inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer