Bo som Karlsson på taket

Bli med inn i en av de nye boligene du kan sette på taket.

Publisert
Sist oppdatert

Nye smarte små kompakte ferdigboliger er populært, og det dukker stadig opp nye, smarte - i alt fra gamle containere som kan brettes ut - til små trebrakker, som er omgjort til hytter.

Fremtidshuset er flatpakket

DinSide har vært inne i en av de små boligene, designet av det tyske firmaet Studio Aisslinger: Loftcube. Se en videosnutt under.

Inngangsbillett til boligmarkedet?

De firkantete ferdigboligene er designet med tanke på dem som hittil ikke har hatt råd til å kjøpe.

Det er nesten noe overjordisk ved de små boligene. Foto: Steffen Jänicke  Foto: Steffen Jänicke
Det er nesten noe overjordisk ved de små boligene. Foto: Steffen Jänicke Foto: Steffen Jänicke Vis mer


- I alle byer finnes det en rekke ubenyttete tomter, nemlig tak, hvorfor ikke utnytte dem bedre? sier Nina Witkiewicz i Studio Werner Aisslinger til DinSide.

- Det er også en måte å la flere få mulighet til å bo i bysentrum.

Witkiewicz synes det er rart at det ikke er vanligere å bygge ut på taktomtene.

Vil du kjøpe en slik boenhet må du ut med i underkant av en million kroner, eksklusive tilknytning til vann, elektrisitet og kloakk. Loftcube har foreløpig ingen distributør i Norge, men de kan shippe fra Berlin.

Når det er sagt, er det ingen som sier at Loftcube må settes på taket. Det kan plasseres i naturen, i skogen eller ved vannet - eller i hagen, for dem som skulle ønske det. Maken til stilig gjestehytte er det vel få av hyttenaboene som kan vise til?

Les mer om gjestehytter og anneks

God planløsning

Det er begrenset hva man får plass til på 39 kvadratmeter, men hver eneste kvadratmeter er utnyttet til fulle. Skal vi påpeke noe, synes vi det var alt for liten oppbevaringsplass - men her kan man ta smarte grep når man innreder; kjøpe seng med oppbevaring under madrassen,

Bor du i en boks? Her er innredningstipsene.

Når det er sagt: Loftcube tilbyr noe de fleste andre mikroleiligheter bare kan drømme om: Luft og lys. Kompakte leiligheter har sjelden vinduer på mer enn en side, mens her kan sollyset flomme inn fra alle kanter.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer