Bolig på budsjett

Pusse opp selv? Styr unna oppussingsfellene som gjør at boligen faller i verdi.

Helene Hansen (21) og Espen Hilsen (21) pusser opp leiligheten sin selv. De sparer flere tusen kroner. Foto: Nina Fredrikke Lehne
Helene Hansen (21) og Espen Hilsen (21) pusser opp leiligheten sin selv. De sparer flere tusen kroner. Foto: Nina Fredrikke Lehne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er veldig mye planlegging som må gjøres i forveien når du skal pusse opp en leilighet i den grad vi gjør, sier Helene Hansen (21) til DinSide.

Helene Hansen (21) og samboer Espen Hilsen (21) har nylig kjøpt en leilighet. Paret har valgt å pusse opp selv. Med hjelp fra foreldre og venner. De skal flislegge bad, rive ned vegger, legge gulv, male vegger og tak og montere kjøkkenet. Ingen av dem har noen som helst utdanning i forhold til oppgavene de skal utføre.

- Det er smart å ha en kjæreste som er flink med hendene og verktøy, og en haug med venner og familie som er villige til å trå til. Det skal sies at det er han som har kjøpt leiligheten, men jeg føler at den er vår. Vi pusser den jo opp sammen, sier Hansen.

Men alt kunne de ikke gjøre selv. Til de mest kompliserte oppgavene ansatte de en rørlegger og en elektriker.

Les mer: Ikke tull med boligen min!

Spart penger

- Vi har spart mange tusenlapper på å selv utføre alt arbeidet vi behersker, sier Hansen.

Paret regner med å ha spart 200.000 kroner på å pusse opp selv. For eksempel skulle en fagperson paret kontaktet ha 350 kroner per time for å legge laminat på gulvet i stue, kjøkken, gang og på soverom. De valgte derfor å ta saken i egne hender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer