Boligalarm: Til tyvens pris

Omkring én av 75 nordmenn opplever innbrudd i boligen sin hvert år. Samtidig reklamerer vaktselskapene med at nesten ingen boliger med alarm utsettes for innbrudd. Vi har sjekket hva alarmen koster deg.

Ikke åpent hus med alarm - men det koster! Foto: karoline brubæk
Ikke åpent hus med alarm - men det koster! Foto: karoline brubæk Vis mer
Publisert

Det blir gjort innbrudd i eller stjålet fra mer enn 18.000, eller 1,3 prosent av boligene her i landet hvert år. Tar vi med dem som bor i boligen angår innbruddene i gjennomsnitt nesten 60.000 innbyggere hvert eneste år. Det vil si at én av 75 nordmenn i fjor opplevde at fremmede hadde tatt seg inn i boligen og stjålet eiendeler derfra.

Når du ikke er der

Forsikringsselskapene rapporterer at de i fjor mottok nesten 24.000 skademeldinger i tilknytning til innbrudd og/eller tyveri fra bolighus, leiligheter og hytter. I følge politiet skjer 60 prosent av innbruddene på dagtid når tyvene ikke venter å finne folk hjemme. En tredjedel skjer i helger og ferier. Statistisk sentralbyrå melder at mer enn 60 prosent av oss reiser på sommerferie. Av disse 2,6 millioner nordmenn vil omkring 17.000 komme hjem til tomme skuffer og nakne vegger.

Færre innbrudd

Vaktselskapet Falken reklamerer med at 97 prosent av alle innbrudd skjer i hjem uten alarm. Hos Securitas Direct forteller de at under 3 promille av deres kunder opplever innbrudd eller innbruddsforsøk. Sannhetsgehalten i disse påstandene må stå for vaktselskapenes egen regning. I og med at forsikringsselskapene gir rabatter på innboforsikringen og villaforsikringen dersom man har montert alarm, kan det imidlertid tyde på at vaktselskapene har sine ord i behold. Forsikringsselskapene er ikke av dem som er kjent for å gi rabatter ved dørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer